ShenLi Posted September 26, 2010 Share Posted September 26, 2010 Jakie towarzystwa ubezpieczeniowe polecacie? Chciałbym ubezpieczyć sobie domek od zalania w razie pęknięcia zbiornika. Ile mniej więcej wynosi składka takiego ubezpieczenia, i za co ewentualnie zwracają pieniądze? (chodzi głównie o to czy za sprzęt też?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nyq20 Posted September 26, 2010 Share Posted September 26, 2010 To zależy co sobie ubezpieczysz i na jaką kwotę. Możesz sobie ubezpieczyć np. tylko panele podłogowe od zalania... Kto jest godny polecenia? Ze wszystkich znanych firm ubezpieczeniowych (chodzi mi o duże grupy) to w dzisiejszych czasach przy tak dużej konkurencji wszyscy są godni polecenia, uważam tak z doświadczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lwica79 Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 Ja ubezpieczyłam się w firmie Uniqa, i jakoś spokojniej mi się śpi .Zaraz po postawieniu 300l co drugą noc miałam sen że mieszkanie mi zalewa- choć najbardziej martwiło mnie przez sen czy zdążę uratować wszystkie rybki zanim woda wycieknie . I tak około roku mi się śniło, z przerwami . Nie to że koszmary, bo zawsze udawało mi się rybki uratować. Teraz jak już to śni mi się że rybki nowe jakieś nieznane znajduję w akwariach . Tak to ześwirowałam na punkcie akwarystyki Ubezpieczenie wynosi mnie rocznie 110zł, w tym lokal mieszkalny ubezpieczony na 100000 i OC na 100000. Nie znam się na ubezpieczeniach ale wypytałam o najważniejsze rzeczy dla mnie przed podpisaniem umowy i wiem że na pewno ubezpieczenie obejmuje u mnie zalanie mieszkania mojego i sąsiadów, potłuczenie szkła, akwariów, szyb w mieszkaniu, zalanie podczas burzy, zalanie z powodu zepsucia się filtra, nawet jak mój pies kogoś pogryzie to ubezpieczenie powyżej 100zł jest wypłacane , poza tym różne rzeczy Sprzedawca wymieniał ale nie zapamiętałam. Można było ubezpieczenie wykupić już od kwoty 60zł rocznie z tego co pamiętam, tylko oczywiście na mniejsze sumy. Nie wiem jeszcze jak jest z wypłatami ..czy nie było by problemów w razie czego...i mam nadzieję się nie przekonam Link to comment Share on other sites More sharing options...
smoqPL Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 Moi rodzice mają ubezpieczenie w Uniqa i nie dawno wody gruntowe podeszły im do kotłowni lekko zalewając ją. Po dwóch tygodniach pieniądze były na koncie bez zbytniej fatygi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts