yorki Posted September 24, 2010 Share Posted September 24, 2010 Samo akwarium na razie nie prezentuje się najlepiej ale myślę że za jakieś 3 tygodnie powinno zarosnąć ładnie Wymiary - 150x50x70h – 525l Oświetlenie - 2x70W HQI Podłoże - Amazonia II i bazalt Ogrzewanie – 2x 300W Filtracja - JBL Cristal Profi e1500 Dekoracje - korzenie CO2 - butla 1,5kg Flora -rotala green -rotala indica -microsorium -anubiasy -nurzniec -mech -lotos -sagittaria subulata Dojdzie jeszcze kępa didiplis diandra, dużego heńka i heteranthery na środku i z prawej strony Fauna -6x dyskowiec -xxx helenek Dojdzie ok. 30-40 neonów czerwonych, 2+2 ramirezek Na samym początku Po dodaniu jeszcze jednego korzenia I z rybami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted September 24, 2010 Share Posted September 24, 2010 Po prostu pięknie! Dyski o wiele ładniejsze od piranii, brakuje mi tam jakiejś czerwonej odmiany, ale to subiektywne odczucie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yorki Posted September 24, 2010 Author Share Posted September 24, 2010 Pięknie będzie jak rotalki się porozrastają, obsadzę prawą stronę i nauczę się robić zdjęcia oddające kolory tego akwarium bo na razie kaszana... Co do czerwonej odmiany to będą 3 red melony, a do tego 2 albino turkusy albo white. PS. Udawajcie że na jednym zdjęciu nie widać wypływającego anubiasa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted September 24, 2010 Share Posted September 24, 2010 No w końcu Piękne po prostu Kamień na korzeniu mam nadzieję tymczasowo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gost Posted September 24, 2010 Share Posted September 24, 2010 Mi się podoba Paletki ładne pod względem kolorystyki Życzę powodzenia i dalszych sukcesów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted September 24, 2010 Share Posted September 24, 2010 Mimo, że jeszcze zielsko nie rozrośnięte to akwarium jest piękne. A na dyski napatrzeć się nie mogę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamelg Posted September 24, 2010 Share Posted September 24, 2010 Szczerze ci zazdroszczę , baniak jest po prostu piękny . Czyli chcesz jeszcze dołożyć pięć dysków ale wydaje mi się , że wtedy będzie ich trochę za dużo chyba że planujesz wydać kilka . Powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yorki Posted September 24, 2010 Author Share Posted September 24, 2010 Co do ilości dysków to myślę że 11sztuk to nie za dużo to stadne i kontaktowe ryby. Następne zdjęcie dopiero będzie jak akwarium zarośnie - czyli +/- 3 tygodnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamut Posted September 24, 2010 Share Posted September 24, 2010 Piranie źle się nie prezentowały ale te dyski są boskie a myślałeś może nad pistią ???Mogło by jej trochę spobie pływać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yorki Posted September 24, 2010 Author Share Posted September 24, 2010 Nic pływającego nie będzie bo w założeniu ma to być baniaczek holenderski, a rośliny pływające ograniczają tylko dostęp światła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yorki Posted September 28, 2010 Author Share Posted September 28, 2010 Tymczasem po kilku dniach po przeprowadzce mam 2 tarła Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamelg Posted September 28, 2010 Share Posted September 28, 2010 Szybko im to poszło , ciekawe czy coś z tego będzie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted September 29, 2010 Share Posted September 29, 2010 A yorki poszedł na łatwiznę i kupił duże dyski , ale tak sobie one pasują Akwarium ładne ,ale w porównaniu z poprzednimi .......... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yorki Posted October 3, 2010 Author Share Posted October 3, 2010 Zdjęcie miało być jak zarośnie ale w akwarium zmiana w postaci plaży więc i zdjęcia całości. Dosadziłem też heterkę z prawej strony. Ogólnie rośliny słabo rosły przez ten tydzień bo nie było CO2 ale teraz ruszyły na nowo Mix Blue diamonda dostał baty od samca pilnującego ikry po lewej stronie, choć na własne życzenie bo sam uparcie pchał się im pod nos razem ze swoją "dziewczyną" która tak czy siak dała mu kosza i puściła się z innym samcem I ten waleczny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgaAga Posted October 3, 2010 Share Posted October 3, 2010 Ty weź idź do przedpokoju i zamknij się w szafie co?! No tak mnie denerwujesz,że normalnie klawiatura mi się topi pod palcami! A teraz poważnie...Sam miód z benzyną ten Twój baniak.Plaskatki czarujące.Stary,masz talent jak mało kto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted October 4, 2010 Administrator Share Posted October 4, 2010 Ty weź idź do przedpokoju i zamknij się w szafie co?! Zabierz tylko baniak ze sobą, niech go nie widać. Poproś kogoś z rodziny, żeby podparł czymś drzwi np: miotłą. I siedź sobie w tej szafie do woli. A na poważnie to coś mi tam nie pasuje. Nie wiem co dokładnie, hmm...mam wrażenie, że jest za dużo wolnej "góry". Wszystko ma na poziomie około 20cm, a reszta pusta. Może coś wyższego z roślin w jednym rogu, może inny kolor tła... . Jest oki ale jednak... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
3promile Posted October 4, 2010 Share Posted October 4, 2010 Ten aranż to pozostałości po piraniach, jak sadzę. Coś tam z tyłu na szczęście zaczyna rosnąć... Yorki, jaką masz temperaturę w baniaku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yorki Posted October 4, 2010 Author Share Posted October 4, 2010 3 plan dopiero się rozrasta - tak jak napisałem(albo i nie?) przez ostatni tydzień nie było CO2 bo się skończyło ale już jest i rośliny na nowo ruszyły Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted October 4, 2010 Share Posted October 4, 2010 Powiem tak: Widziałem większość Twoich zbiorników i wiem że ten również będzie rewelacyjny. Palety cudne, zawsze mi się te ryby podobały, ale nie jestem przekonany do nich w takim stopniu by samemu zacząć je hodować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArcySko Posted October 4, 2010 Share Posted October 4, 2010 Akwarium piękne choć jakby zamiast czarnego było niebieskie tło to by to lepiej się prezentowało według mnie Gratuluje stworzenia takiego akwa i mam nadzieje że za kilka lat też takie zrobię choć bez dysków bo akurat mnie nie kręcą no ale kwestia gustu a o gustach się nie dyskutuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamelg Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Może jakieś nowe zdjęcia ? Uzupełniłeś obsadę , akwarium zarosło nic nie wiemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Co-2 Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Świetne akwarium, mama będzie miała też paletki a akwa 720l. z neonkami inessa ile można dać takich dysków do 200/60/60 i 50 neon inessa (skarłowaciałe nie wiem czy w sklepach mają nieskarłowaciałe )? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yorki Posted November 22, 2010 Author Share Posted November 22, 2010 Nie zarosło. Heterka zupełnie padła - niedobitki uratowałem i wsadziłem do 56l. Wywaliłem też pozostałe ziele bo coś słabo rosło. Aktualnie są same żabienice, sagittaria i anubiasy. Taki stan ma być do wiosny gdy przerabiam to na czarne wody z dyskami. Na święta kupuję sobie 6-8 młodych brązowych dysków Co do zdjęć mam tylko takie sprzed jakiś 2 czy 3 tygodni Święta trójca Ten pigeonek był najmniejszy ze stadka a już powoli dogania BD "Spadaj z mojej połówki akwarium!" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dawcio Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Piękne akwarium! Wstawiaj dużo zdjęć bo trzeba oko czymś nacieszyć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yorki Posted January 31, 2011 Author Share Posted January 31, 2011 Ten aranż już nie istnieje i powstało "lekkie" BW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts