Jump to content

Akwarium 300L Pielęgnica zebra:) pomóżcie

Marcu186
 Share

Recommended Posts

Witam ponownie

Chciałbym się dowiedzieć ile sztuk tych rybek mogę trzymać w takim akwa??i czy mogę je połączyc z innymi pielęgnicami??

ps.

Lub Skalary sum rekini bocja wspaniała oczywiście do tego akwa ale nie z p.Zebra kolega chciał sie dowiedzieć:

To zrób jakieś fajne akwarium z paroma większymi pielęgnicami , lub pielęgniczkami , daj do tego ławice czegoś małego plus ekipę sprzątającą , posadź zielsko i ciesz się życiem. Co do p. zebry , ani to kolorystycznie piękne , ani to spokojnie , więcej z nimi będziesz miał kłopotu niż satysfakcji , do tego mnożą się na potęgę.

Pielęgniczki i pielęgnice SA raczej to nie moja dziedzina, myślę że ktoś inny Tobie w tej kwestii bardziej pomoże poszukaj trochę na necie co tobie się podoba, lub co dostaniesz w swoim mieście, wtedy szybciej tobie ktoś doradzi jak to wszystko połączyć.

Myślę, że powinieneś trzymać dwie lub trzy parki Pielęgnic Zebra i dwie parki innych Pielęgnic. Wpisz na Superakwarium.pl w wyszukiwarce "Pielęgnica" i zobacz, które Ci się podobają. Oczywiście nie wszystkie się nadają. Na dno byłyby świetne Kiryśniki i jakiś Zbrojnik. A skąd jesteś w ogóle?

Ostatnio kiedy miałem zebry to trzymałem je z mekkami tylko musisz wziąść pod uwage że obydwa gatunki są bardzo łatwe w rozmnażaniu i bardzo szybko baniak może ci się zapełnić , tak samo jak to w miare spokojne ryby potrafią być bardzo agresywne podczas tarła i narobić szkód w baniaczku co do "sumów"

polecam Kiryśnika .

Jeżeli mi się uda dostać te pielęgnice to je kupie i wpuszczę do akwa lecz ciężko jest je dostać w moim rejonie lecz z pyszczakami jest wręcz przeciwnie i tak akwarium już "żyje" wszystko jest w jak najlepszym układzie porobiłem groty z kamieni wsadziłem rośliny korzenie wszystko jest podłączone czekam jeszcze na tło struktualne i tak co do tych pyszczaków:

mam 300L akwa i wymyśliłem taka obsadę:

Pseudotropheus saulosi - 4+6

Labidochromis caeruleus "Yellow" - 10 szt

co o tym sadzicie??

• 8 months later...
  • 5 months later...

Wez jeszcze pod uwage, ze zebry to naprawde straszne terorystki i watpie zeby z kimkolwiek zyly w zgodzie... Meeki moim zdaniem nie dadza sobie rady z zerbrami, malo ktore pielegnice dadza sobie z nimi rade szczegolnie w okresie tarla, zrobisz jak uwazasz, ale naprawde wez pod uwage agresywnosc tych ryb. I, rozmnazanie co chwila...