Marcu186 Posted September 21, 2010 Share Posted September 21, 2010 Witam ponownie Chciałbym się dowiedzieć ile sztuk tych rybek mogę trzymać w takim akwa??i czy mogę je połączyc z innymi pielęgnicami?? ps. Lub Skalary sum rekini bocja wspaniała oczywiście do tego akwa ale nie z p.Zebra kolega chciał sie dowiedzieć: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonyrajder Posted September 21, 2010 Share Posted September 21, 2010 Możesz trzymać około 5 sztuk pielęgnic zebra . Można je również trzymać z innymi pielęgnicami . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcu186 Posted September 21, 2010 Author Share Posted September 21, 2010 Ok 5szt??tylko Tyle?? a z jakimi np.?? a co sądzicie o 10 skalarów 2 sumy rekinie 1 sum (nie pamietam nazwy Kiryski i jakiegoś glonojada?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted September 21, 2010 Share Posted September 21, 2010 10 stanowczo nie, ale 6 (3 pary) spokojnie, ale wtedy bez sumów rekinich i bez tego inego suma(chyba że to sumik szklisty to wtedy z 5 szt.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcu186 Posted September 22, 2010 Author Share Posted September 22, 2010 Mi właśnie zależy żeby były sumy:) tylko nie zabardzo wiem jakie ryby dobrać do sumów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 Mały litraż jak na sumy. Chyba że tobie chodzi o sumiki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcu186 Posted September 22, 2010 Author Share Posted September 22, 2010 Nie nie o sumy,to moze pomozecie mi z dobraniem odp obsady ryb do takiego akwa?? odrazu mówię ze nie wchodzi w grę biotop Malawi ani paletki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 To zrób jakieś fajne akwarium z paroma większymi pielęgnicami , lub pielęgniczkami , daj do tego ławice czegoś małego plus ekipę sprzątającą , posadź zielsko i ciesz się życiem. Co do p. zebry , ani to kolorystycznie piękne , ani to spokojnie , więcej z nimi będziesz miał kłopotu niż satysfakcji , do tego mnożą się na potęgę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcu186 Posted September 22, 2010 Author Share Posted September 22, 2010 a możesz doradzić dokładniej?? z tymi pielęgnicami?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 Pielęgniczki i pielęgnice SA raczej to nie moja dziedzina, myślę że ktoś inny Tobie w tej kwestii bardziej pomoże poszukaj trochę na necie co tobie się podoba, lub co dostaniesz w swoim mieście, wtedy szybciej tobie ktoś doradzi jak to wszystko połączyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AkwarystaR Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 Myślę, że powinieneś trzymać dwie lub trzy parki Pielęgnic Zebra i dwie parki innych Pielęgnic. Wpisz na Superakwarium.pl w wyszukiwarce "Pielęgnica" i zobacz, które Ci się podobają. Oczywiście nie wszystkie się nadają. Na dno byłyby świetne Kiryśniki i jakiś Zbrojnik. A skąd jesteś w ogóle? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 Ja bym dał po parce pielęgnicy zebry, Mekki oraz miodowej Do tego parkę zbrojnika niebieskiego i będzie spoks Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcu186 Posted September 22, 2010 Author Share Posted September 22, 2010 Co sądzicie o papuziej?? lub jeśli bym zrobił obsadę z samych 10 p.zebra?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 Co sądzicie o papuziej?? lub jeśli bym zrobił obsadę z samych 10 p.zebra?? Papuzie to wytwór ludzki i nawet do końca nie wiadomo co to jest Mi się one nie podobają ale jak chcesz Można same zebry ale nie w takiej ilości. Ja bym do takiego dał max. 3 pary zebr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcu186 Posted September 23, 2010 Author Share Posted September 23, 2010 czyli 3 pary zebr tj 6sztuk:) ale jak będą młode to mogę kupić więszą ilość a potem najwyżej komus sprzedam;)a co do tego jakieś glonojady kiryski ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted September 24, 2010 Share Posted September 24, 2010 A po co kupować a potem sprzedawać :zamieszany: Niech tez mają trochę miejsca Z kirysków to np. spiżowe bo są dość duże minimum 6 szt. oraz jak już napisałem zbrojniki niebieskie jedna para Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Regus Posted September 24, 2010 Share Posted September 24, 2010 Ostatnio kiedy miałem zebry to trzymałem je z mekkami tylko musisz wziąść pod uwage że obydwa gatunki są bardzo łatwe w rozmnażaniu i bardzo szybko baniak może ci się zapełnić , tak samo jak to w miare spokojne ryby potrafią być bardzo agresywne podczas tarła i narobić szkód w baniaczku co do "sumów" polecam Kiryśnika . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcu186 Posted September 27, 2010 Author Share Posted September 27, 2010 Jeżeli mi się uda dostać te pielęgnice to je kupie i wpuszczę do akwa lecz ciężko jest je dostać w moim rejonie lecz z pyszczakami jest wręcz przeciwnie i tak akwarium już "żyje" wszystko jest w jak najlepszym układzie porobiłem groty z kamieni wsadziłem rośliny korzenie wszystko jest podłączone czekam jeszcze na tło struktualne i tak co do tych pyszczaków: mam 300L akwa i wymyśliłem taka obsadę: Pseudotropheus saulosi - 4+6 Labidochromis caeruleus "Yellow" - 10 szt co o tym sadzicie?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 Pyszczaków Solusa - 2+4 szt. a tych drugich - 3+5 szt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcu186 Posted June 24, 2011 Author Share Posted June 24, 2011 aktualnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcu186 Posted December 11, 2011 Author Share Posted December 11, 2011 teraz mam 2węgorki i w sumie 4 p.sajica 2 zebry i dwie mekki i się rozmnażają czyli znak ze akwa jest w dobrej kondycji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fritz666 Posted December 11, 2011 Share Posted December 11, 2011 Wez jeszcze pod uwage, ze zebry to naprawde straszne terorystki i watpie zeby z kimkolwiek zyly w zgodzie... Meeki moim zdaniem nie dadza sobie rady z zerbrami, malo ktore pielegnice dadza sobie z nimi rade szczegolnie w okresie tarla, zrobisz jak uwazasz, ale naprawde wez pod uwage agresywnosc tych ryb. I, rozmnazanie co chwila... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcu186 Posted December 12, 2011 Author Share Posted December 12, 2011 Proszę moderatora o zamknięcie lub usunięcie tematu,temat nie aktualny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts