Hooltay Posted September 21, 2010 Share Posted September 21, 2010 Nie potrafię zidentyfikować ślimaczków z mojego Akwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lwica79 Posted September 21, 2010 Share Posted September 21, 2010 A jakiej jest wielkości? Być może bardzo młodziutka, świeżo wykluta Helenka? Co prawda nigdy nie widziałam takiej nowo narodzonej Helenki, ale słyszałam że nie od początku są wybarwione. Natomiast spiralna muszelka i przede wszystkim ta trąbka na przodzie wskazywały by na Helenkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hooltay Posted September 21, 2010 Author Share Posted September 21, 2010 ślimaczek ma ze 2mm Zdjęcie było robione w trybie makro, więc wygląda na duuuużego Co prawda podobają mi się te ślimaki, niektóre pływają przyczepione do powierzchni wody (napięcie powierzchniowe je utrzymuje) wraz z prądem wody (pod Danio) śmiesznie to wygląda ten ekspresowy wędrowniczek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
embarrassed Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 rozdętka Link to comment Share on other sites More sharing options...
yorki Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 popieram to rozdętka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts