AsFeron Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Wie ktoś może dlaczego pyszczaczka ociera się np. o rośliny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
natalia_s96 Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 ona jest chyba chora na jakąś chorobę Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonyrajder Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Morze zbliża się ich tarło . Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted September 20, 2010 Author Share Posted September 20, 2010 Ale nie mam samca... Czyli bez niego też może się przygotowywać do tarła? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swishaboy Posted October 6, 2010 Share Posted October 6, 2010 Napisz nam coś więcej na temat tej ryby, jak się zachowuje, czy jest osowiała, czy ma jakąś wysypkę, czy przyjmuje pokarm, itd. Żeby coś doradzić najpierw trzeba zdobyć podstawowe informacje na temat zachowania i wyglądu ryby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted October 10, 2010 Author Share Posted October 10, 2010 Nie jest agresywna, nie jest owłosiona, nie ma wysypki, przyjmuje pokarm. Jest normalna żadnych dziwnych zachowań. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swishaboy Posted October 10, 2010 Share Posted October 10, 2010 Okey rozumiem, powiedz mi jeszcze jak wygląda u Ciebie sytuacja z NO2, zbiornik masz świeży czy ostały?. Niewłaściwy poziom NO2 powoduje negatywne zjawiska w tym podrażnienia, może stąd to ocieranie. Inna możliwa przyczyna to karmienie, tzn. jeżeli karmisz granulatami to przed podaniem należy je namoczyć, bo nienamoczone pęcznieją w przewodzie pokarmowym i też wywołuje to podrażnienie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted October 10, 2010 Author Share Posted October 10, 2010 Niestety na temat NO2 ci nic nie powiem;p "granulatami" czyli chodzi o pokarm w tabletkach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swishaboy Posted October 10, 2010 Share Posted October 10, 2010 Napisałeś że o stężeniu NO2 nic mi nie powiesz więc wnioskuję że nie masz testerów do badania pomiaru odczynu wody. Jeżeli takiego nie posiadasz to zalecam kupić jak najszybciej i zrobić pomiar. Odnośnie ,,granulatów'' to chodzi mi bardziej o pokarm w formie ,,małych kuleczek'' bądź też,,małych tableteczek'' jak kto woli . Jeszcze jedno mam pytanie odnośnie karmienia ,jak często i w jakich ilościach podajesz rybkom pokarm? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted October 11, 2010 Author Share Posted October 11, 2010 Raz dziennie mrożony, płatkowany z właśnie tabletkami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swishaboy Posted October 12, 2010 Share Posted October 12, 2010 Postaraj się zrobić tak jak napisałem wcześniej. Mrożonkę podawaj 1 -2 razy w tygodniu. Tabletki przed podaniem niech się trochę zmoczą. Oczywiście nie przekarmiaj, podawaj w małej ilości i zobaczymy co będzie po tygodniu. Tutaj na forum jest dużo działów dotyczących karmienia ryb, poczytaj sobie Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted October 12, 2010 Author Share Posted October 12, 2010 No ale ja tą tabletkę daję z myślą o rybkach przydennych a Pielęgnica się czasami wpycha... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shem Posted October 12, 2010 Share Posted October 12, 2010 Innych ryb powiadasz? a to ciekawe, to można wiedzieć, jakie to pyszczaki, z jakimi innymi rybami pływają i w jakim litrażu? O parametry nie pytam, bo pisałeś, że nie wiesz. I proszę nie mylić pojęcia tabletka a granulat, dla niewtajemniczonych, granulat jest podobny do ziarenka kawy rozpuszczalnej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted October 12, 2010 Author Share Posted October 12, 2010 Mi chodzi o tabletki. A daję go dla Glonojadów i kirysków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted October 12, 2010 Share Posted October 12, 2010 A daję go dla Glonojadów i kirysków.Masz jakieś pojęcie jakie wymagania mają pyszczaki, a jakie zbrojniki i kiryski? Przecież dwa przeciwne bieguny. Równie dobrze można by trzymać pyski w akwarium towarzyskim albo z pielęgnicami z BW. :zamieszany: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swishaboy Posted October 16, 2010 Share Posted October 16, 2010 teraz musisz dołączyć kolejną lekturę którą należy poczytać tzn. wymagania i obsady dotyczące ryb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted October 31, 2010 Author Share Posted October 31, 2010 No co ty nie powiesz. Jeśli chcesz nabijać postu to po klikaj gdzie indziej. Atreyu: To też jest nabijanie postów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts