doktor13xxx Posted September 19, 2010 Share Posted September 19, 2010 Witam mam pytanie bo jeden pan chce odac danio tęczowe 1 samca i 3 samice i mam pytanie na temat tych danio czy one moga byc z wszytkimi rybami czy sa jakies wyjatki chodzi mi tez o temperature jaką muszę mieć w akwa (u mnie jest zawsze od 23*C do 28*C) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skyzzer Posted September 19, 2010 Share Posted September 19, 2010 Optymalna temperatura 20–24 dla danio a czemu takie wysokie skoki ogólnie masz w akwa ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cannabinol Posted September 19, 2010 Share Posted September 19, 2010 I do jakiego akwarium chcesz je dać? Chodzi mi o litraż Link to comment Share on other sites More sharing options...
doktor13xxx Posted September 20, 2010 Author Share Posted September 20, 2010 240l EDIT: bo mam 30l akwarium a kiedy go zakładałem to kupiłem grzałke bez termostatu i dlatego nie mam stałej temperatury Atreyu: Edytuj posty! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Po pierwsze edytuj posty. Po drugie ty więc je tam chcesz dać do 240 litrów Jak tak to może być. Nie mogą być z nimi inne ryby powierzchniowe bo one są bardzo ruchliwe więc innym będą zajmować miejsca. Nie mogą być z rybami które oczywiście będą je mogły zranić lub zjeść Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewwa Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 bo mam 30l akwarium a kiedy go zakładałem to kupiłem grzałke bez termostatu i dlatego nie mam stałej temperatury to idziesz do sklepu akwarystycznego i prosisz o sam termostat Bez termostatu łatwo o tragedię... Link to comment Share on other sites More sharing options...
doktor13xxx Posted September 20, 2010 Author Share Posted September 20, 2010 przeciez teraz nie bede inwestować w stare 30l akwa bo teraz inwestuje w 240l Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted September 21, 2010 Share Posted September 21, 2010 przeciez teraz nie bede inwestować w stare 30l akwa bo teraz inwestuje w 240lKoszt nowej grzałki z termostatem to 30zł. To nie inwestycja tylko parę groszy, nawet dla kogoś kto jeszcze nie zarabia.Skoro nie chcesz inwestować w "stare" akwarium to nawet nie myśl o hodowli w nim zwierząt. Konkretną odpowiedź na konkretne pytanie otrzymałeś, więc zamykamy. PS: Skróć sygnaturkę. To koniczne i wymagane regulaminem. Poza tym nie ma co chwalić się tragicznie dobraną obsadą. Jeśli chcesz wiedzieć co zrobiłeś źle, [a sporo tego] to załóż temat w odpowiednim dziale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts