maugola Posted September 19, 2010 Share Posted September 19, 2010 Planuję w najbliższym czasie zakupić trochę większe akwarium dla mojego bojownika (poprzednie akwarium ok.15 litrowe) będzie to akwarium 54l, i tu powstaje moje pytanie bojownik i...? w planie napewno samiczki dokupię, chyba 3 więc będzie 1+3 jakie jeszcze rybki moga byc w takim akwarium i po ile sztuk? a do ekipy sprzątającej bardziej kiryski czy glonojad? no i jakie roślinki - mam mech jawajski i moczarkę póki co. z góry dziękuję za podpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted September 19, 2010 Share Posted September 19, 2010 Ja proponuję: 1+3x bojki 6x kiryski panda lub otosek Link to comment Share on other sites More sharing options...
maugola Posted September 20, 2010 Author Share Posted September 20, 2010 Myślałam o połączeniu bojowniki + kiryski + neonki czy one nie niszczą roślinek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Nie niszczą, ale zamiast neonów dałabym razbory klinowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maugola Posted September 20, 2010 Author Share Posted September 20, 2010 A czy do tekiej ferajny bedzie pasowala krewetka? czy juz nie bardzo? a jakie roślinki i po ile sztuk w takim litrażu proponujecie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Jeżeli gęsto obsadzisz baniaczek to krewetki mogą być. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maugola Posted September 20, 2010 Author Share Posted September 20, 2010 a jakie roslinki lubia krewetki? jakas nazwa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 zamiast neonów dałabym razbory klinowe. Na klinowe to za mało więc lepiej albo Espei albo Hengela Krewetki to może najpospolitsze Red Cherry tylko że mogą je atakować razbory a zwłaszcza bojowniki więc może lepiej babaulti które są większe i na pewno mniej będą atakowane niż redki Co do roślinności podaj jakie masz oswietlenie w akwarium Link to comment Share on other sites More sharing options...
maugola Posted September 20, 2010 Author Share Posted September 20, 2010 OŚWIETLENIE T8 1X15w, bo chce kupic akwa zestaw caly Link to comment Share on other sites More sharing options...
maugola Posted September 20, 2010 Author Share Posted September 20, 2010 ok, to krewetki odpadaja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 No to słabe bo ja też takie mam Oczywiście dl krewetek mchy np. Java, Taiwan, Flame, Weeping Moss Zwartki różniste na korzeniu tez anubiasy ale też tutaj popatrz : viewtopic.php?f=5&t=9355 oraz mchy : viewtopic.php?f=5&t=17194 EDIT: A czemu odpadają krewetki :zamieszany: Link to comment Share on other sites More sharing options...
maugola Posted September 20, 2010 Author Share Posted September 20, 2010 no napisales, ze beda atakowane przez moje bojki... a że bojka już mam, to krewetek nie będę terroryzować... skoro może być konflikt to nie będę ryzykować widoku cierpiących krewetek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Babaulti może zostawią Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skyzzer Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 ja w 63l jak w opisie na dole i jest wszystko ok , Red Cherry nie są atakowane ani przez bojowniki ani przez razbory dla krewetek łatwa w utrzymaniu Cabomba Caroliniana moje tylko w niej siedzą mimo ze mchy mam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts