Nazir1978 Posted September 18, 2010 Share Posted September 18, 2010 Witam wszystkich i mam takie może dziwne pytanko posiadam już zbiornik 200 litrowy ale zamierzam zakupić większy 450l a ten mniejszy sprzedać, a pytanko moje następujące -----> startując z nowym baniaczkiem będę go zakładał od podstaw to wiadomo ale czy wlać część wody z mniejszego akwarium ?? w celu nie wiem może szybszego startu nowego baniaka ?? czy to raczej nic nie pomoże i normalnie zalewać nową wodą ?? z góry wielkie dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skyzzer Posted September 18, 2010 Share Posted September 18, 2010 jak te 200l sprzedajesz to wlej wszystko co w nim masz dole te 245l czy ile tam chcesz a pewnie tak z 1-2tyg i tak będziesz musiał czekać , przed kupnem rybek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal1511 Posted September 19, 2010 Share Posted September 19, 2010 No chyba,że wsadzisz stary filtr do 400l i niech chodzi i nowy tak samo. Wtedy trochę przyspieszysz ten proces. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nazir1978 Posted September 19, 2010 Author Share Posted September 19, 2010 o super o to mi chodziło właśnie czy troszke by przyspieszyło proces Z góry dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
cannabinol Posted September 19, 2010 Share Posted September 19, 2010 No chyba,że wsadzisz stary filtr do 400l i niech chodzi i nowy tak samo. Wtedy trochę przyspieszysz ten proces.Chyba raczej nowy do 200l i później oba bym dał do 400l na jakiś czas, razem z wodą ze starego akwa powinno się to wszystko przyśpieszyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts