JCB Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 Kupiłem wczoraj 25 szt neonów czerwonych (ok. 1,5 - 2 cm) i po wpuszczeniu do akwa zauważyłem (jak były w torbie nie dało sie tego zauważyć) , że jeden ma różnej wielkości, nieregularne ubytki w ubarwieniu błyszczącego paska. W zachowaniu nie zaobserwowałem niczego niepokojącego, z apetytem też nie ma problemów. Co to może być ? Wynik stresu ? Wada genetyczna? Czy może od razu go odseparować ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
elunia233 Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 wiesz tak bez zdjęcia ciężko powiedzieć bo powodów może być wiele Link to comment Share on other sites More sharing options...
JCB Posted September 17, 2010 Author Share Posted September 17, 2010 zdjęcie najwcześniej w poniedziałek mógłbym wkleić. ubytki mają postać różnej wielkości plamek o nieregularnych kształtach - wygląda to tak jakby zabrakło pigmentu - w miejscu plamki skóra jest przejrzysta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonyrajder Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 Pewnie się pokaleczyła . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 Być może jest to spowodowane utratą łusek Ale nie jestem pewien. Jeśli tak to łuski nie długo "odrosną" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts