Nemoo Posted September 15, 2010 Share Posted September 15, 2010 1 wymiary-25x25x30 Shrimp set 20L 2 filtracja-Filtr wewnętrzny Aquael PAt mini 3 oświetlenie-Lampka 11W swietlowki kompaktowe naswietlanie 4 h 4 ogrzewanie- chwilowo grzałka z zestawu ale ją wyjmę temperatura wody: 22C 5 podłoze- Shrip Soil, ciut ciut piasku kwarcowego 6 dekoracje- korzeń ,kawałki korzeni, kamień, kawałek kokosa 7 inny sprzet - , termometr 8 parametry wody (pH 6,8 , Kh 3 , Gh >14 , NO3 0 , , NO2 0) 9 nawozenie : nic 10 flora - mały heniek (szczepka), mchy christmass moss, tajwan?, duży heniek?, moczarka, rogatek, kulka gałęzatki jako wyspa pływająca, pelia na kokosie 11 fauna - 2 micro gupiki, 4 krewetki red cherry, 6 bystrzyków amandy Akwarium załozone 03.09. 2010 wlana woda z 10l krewetkarium plus wkłady z tamtego filtra dodane wewnątrz do filtra nowego i dolane 10 l odstanej tygodniowej kranówy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tibr Posted September 15, 2010 Share Posted September 15, 2010 Jakie masz testy (chodzi mi o rodzaj sposobu pomiaru np. 5w1 paskowe)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted September 15, 2010 Share Posted September 15, 2010 Co to za "micro gupiki" ? Na te bystrzyki akwarium o długości 25cm jest moim zdaniem za małe... Ogólnie fajnie wyszło, tylko ten filtr wewnętrzny psuje efekt. Oświetlenie 4h bo baniak nowy, czy to stała wartość? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemoo Posted September 15, 2010 Author Share Posted September 15, 2010 tutaj mierzyłem paskowym jbl 5 in 1 ale mam jeszcze kropelkowe jbl na pH, no2, no3. bystrzyki chwilowo bo pójdą do 70l ale dopiero gdzieś za mieśiąc bo musi się sala w szkole wyremontować a micro gupiki to narybek gupika do oddania, wrzuciłem je tu bo mi kakadu w mojej 112l kolację z nich robiły i szkoda mi się ich zrobiło a oświetlenie 4 godziny popołudniu bo baniak stoi na biurku i w pokoju w dzień jest jasno. a co mam zwiększyć czas??? co do filtra to mam wolne 2 kaskady jedna nawet malutka do 20 l by pasowała ale szybę mam u góry i jakoś tak nie chce mi się jej ciąć żeby kaskadę zakładać... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonyrajder Posted September 16, 2010 Share Posted September 16, 2010 Dokup z 5 krewetek . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts