SebastianW Posted September 15, 2010 Share Posted September 15, 2010 Wstępniak nieco później Troszkę techniki Akwarium - 55x27x25 OW 4mm Światło - 1x 24W reef white 10000K Grzanie - narazie brak Filtr - Hagen Elite Crystal Flo 20 Grunta i nawozy Aquaart AquaSubstrate II+ i .................. PGC + CO2. Dekoracja A będzie z 10 kilo mantenów Obsadę uzupełnię Rośliny Sitowie Pogostemon helferi Jakiś mech będzie mały henio Jedna sztuka blyxy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal1511 Posted September 15, 2010 Share Posted September 15, 2010 Akwarium świetne, ma swój niezły klimat,ta przejrzystość mi się bardzo podoba Ciekawi mnie z czym połączyłeś Aqua Substarte II ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pytajnik Posted September 15, 2010 Share Posted September 15, 2010 no no ładne;) wygląda na co najmniej 80l nie wiem jak to zrobiłeś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nyq20 Posted September 15, 2010 Share Posted September 15, 2010 Super! I powie ktoś teraz, że nie ma różnicy pomiędzy float a OptiWhite? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal1511 Posted September 15, 2010 Share Posted September 15, 2010 No raczej nikt nie powie,bo różnica jest i to ogromna Ja miałem jakiś rok temu okazje kupić full opti używane, ale nie znałem wtedy tego szkła i bardzo żałuję bo poszło za nieco ponad 100zł a miało ok 100l . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kilanek11 Posted September 15, 2010 Share Posted September 15, 2010 Marzenie... Co tu dużo mówić, każde twoje akwa wygląda super, jest wręcz perfekcyjne. W przyszłości chciałbym mieć akwarium z tak ładnym wystrojem jak twoje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nyq20 Posted September 15, 2010 Share Posted September 15, 2010 No raczej nikt nie powie,bo różnica jest i to ogromna Ja miałem jakiś rok temu okazje kupić full opti używane, ale nie znałem wtedy tego szkła i bardzo żałuję bo poszło za nieco ponad 100zł a miało ok 100l . Uwierz, że są na forum tacy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal1511 Posted September 15, 2010 Share Posted September 15, 2010 Uwierz, że są na forum tacy. W sumie masz rację Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasman Posted September 15, 2010 Share Posted September 15, 2010 Bajka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ricco Posted September 15, 2010 Share Posted September 15, 2010 Świetna robota. Mnie się bardzo podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted September 16, 2010 Share Posted September 16, 2010 To akwarium jest świetne! Wszystko jest takie jasne i czyste. Akwarium sprawia wrażenie o wiele, wiele większego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted September 16, 2010 Share Posted September 16, 2010 Nie lubię Cię już. Nie no taki żarcik. Akwarium godne słodzenia, czyste, ładne, zadbane, niesamowite, ... itp Wielkie gratki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebastianW Posted September 16, 2010 Author Share Posted September 16, 2010 Dzięki za wypowiedzi Dziś przyszedł trawniczek (henio cuba) i "rzeczka" więc lekka demolka w bańce. Taki jest finał prac polowych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal1511 Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 Wstaw też kolorowe zdjęcie Nawet fajnie wyszły te zmiany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonyrajder Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 Bardzo fajne ale mało rybek . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubaWe Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 Ładny zbiornik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebastianW Posted September 17, 2010 Author Share Posted September 17, 2010 Proszę bardzo w kolorach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totmes Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 Widzę,że dodałeś na środek te korzonki ,które w cz/b były na górze po prawej ... wtedy było lepiej ale niewiele lepiej ... bo co może być lepiej od super ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal1511 Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 Ty chyba nas w balona robisz,że to 37l co? Bo to ma znacznie więcej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebastianW Posted September 17, 2010 Author Share Posted September 17, 2010 Tak przyznam sie. Ma dokładnie 37,125 litra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebastianW Posted September 26, 2010 Author Share Posted September 26, 2010 Dziś było pierwsze koszenie. Niestety dopadły mnie glony - jakiś rodzaj nitek. Max 1 cm, ale lewa strona bańki masakra. Wszystko w glonie wraz z kamolami. Henio z żelu lepiej sobie radzi niż ten z koszyka. Jest ładniejszy - gęstszy i ma mniejsze listki. Sitowie rośnie jak szaloone, pogostemon helferi zresztą też.. Mam małe braki w nawożeniu, ale na razie głównym celem jest pozbycie się glonów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
napoleon23 Posted September 26, 2010 Share Posted September 26, 2010 faktycznie glonów u ciebie dostatek.... nawozisz czymś?? Jak długo działa oświetlenie?? Nie widzę w opisie co2, nie mów tylko że nie ma jak często podmieniasz wodę?? Dodaj link do zdjęcia w wysokiej rozdzielczości, chciałem się przyjrzeć dokładnie kondycji roślinek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebastianW Posted September 26, 2010 Author Share Posted September 26, 2010 W pierwszym poście pisze PGC + CO2 Świece 7-8h/d Podmianki 10% co 5 dni Braki mam w potasie Przyczynę wystąpienia glonów prawdopodobnie znam - badyle ze starej bańki zostało słabo oczyszczone i teraz jest efekt Linka do większej rozdzielczości dam jak ogarnę nieco bańkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
napoleon23 Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 W pierwszym poście pisze PGC + CO2 Świece 7-8h/d Podmianki 10% co 5 dni Braki mam w potasie Przyczynę wystąpienia glonów prawdopodobnie znam - badyle ze starej bańki zostało słabo oczyszczone i teraz jest efekt Linka do większej rozdzielczości dam jak ogarnę nieco bańkę ciężko to ogarnąć, te glony. Wszystko masz ok, jedyne czego można się doczepić to za szybko zacząłeś nawozić, i o 10% za mało wody podmieniasz. U siebie też zacząłem lać nawozy jakoś 1,5 tygodnia po zalaniu i na korzeń od razu rzucił się zielony nalot, a na roślinach ciemne niteczki. Podmiana 40% i zaprzestanie nawożenia na blisko 2 tygodnie. Wszystko zniknęło. Ale każdy baniak to indywidualność, więc może nie zadziałać. Powodzenia, bo szkoda aranżacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyogrodnik Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 piękne akwa! jak na taki litraż jestem pod wrażeniem! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts