Jump to content

54L

Agreas
 Share

Recommended Posts

Zastanawiam się od jakiegoś czasu nad obsadą do moich 54L. Na pewno będzie:

1x2/3x Bojownik

6x Otosek

i może 6x krewetka Amano

I do tego planuję jeszcze jakieś stadko rybek, myślałem nad microrasborami galaxy, ile mógłbym ich mieć ? A może jakieś inne ciekawe gatunki rybek? (nie chce neonków, ani razbor: klinowej, hengela czy espei)

Microrasbor dałbym max. 10. Może autor chce Red cherry które się rozmnażają w słodkiej wodzie bardzo łatwo a nie amano które tylko w słonej się rozmnażają :?:;)

Autor nie ma ochoty fundować bojownikom drogiej karmy :P. Raz takie połączenie miałem (t.j. bojek + krewetki) i dość szybko sobie z nimi poradził, a specjalnie kupiłem takiego co w sklepie pływał w akwarium wraz z innymi rybami. Dlatego zdecydowałem się na większe Amano, żeby bojki ich nie zjadły ;]. A RC mam w mniejszym akwa ;).

Microrasbor dałbym max. 10. Może autor chce Red cherry które się rozmnażają w słodkiej wodzie bardzo łatwo a nie amano które tylko w słonej się rozmnażają :?:;)

Autor nie ma ochoty fundować bojownikom drogiej karmy :P. Raz takie połączenie miałem (t.j. bojek + krewetki) i dość szybko sobie z nimi poradził,
A to nie jest reguła. ;)

Autor nie ma ochoty fundować bojownikom drogiej karmy :P. Raz takie połączenie miałem (t.j. bojek + krewetki) i dość szybko sobie z nimi poradził,
A to nie jest reguła. ;)

Mimo wszystko wolę nie ryzykować ;)

Są dziesiątki małych, nie spotykanych gatunków rybek ławicowych.

Można długo wymieniać, a i tak to wszystko rozbije się o zaopatrzenie pobliskich sklepów.

No chyba że znasz takie gdzie rybki sprowadzają na zamówienie, albo bywasz na giełdach i w hurtowniach. ;)

Z mniej znanych, a takich które można kupić w większych miastach... Wcześniej padła propozycja galaxy, dobrym wyborem byłyby też neony zielone [oczywiście nie razem].

Właśnie z dostępnością będzie chyba najgorzej, ale się pochodzi, podzwoni czy popisze, to może się uda :), no ewentualnie zostaje opcja z wysyłką PKS/PKP, no ale już chyba prędzej zdecydowałbym się na wybór jakieś bardziej popularnego i dostępnego gatunku ^^.

Neonów nie chce, jakoś mi nie pod pasowały te rybki :P

Galaxy to była pierwsza moja myśl, ale teraz zastanawiam się właśnie nad jakimiś innymi małymi rybkami ^^.

Oglądałem właśnie na allegro jakieś mniejsze razbory i z tych mniej spotykanych znalazłem takie gatunki jak: Maculata, Urophthalmoides, merah . A może zna ktoś jakiś ciekawy gatunek ryby inny niż: neon, razbora, bystrzyk (i ich odmiany)?

Poszukaj na innych stronach temperaturę a nie tylko z jednej bo może być ona inna ;)

Szukałem na kilku stronach i to nie tylko polskich i wszędzie była podana temperatura z zakresu 20-24 stopni :).

Spodobała mi się jeszcze taka rybka jak: Boraras brigittae, nadawała by się?

Share

• Create New...