kamillobtm Posted September 12, 2010 Share Posted September 12, 2010 Witam jestem nowym uzytkownikiem forum. Niedawno zakupilem nowe akwarium 72 l (60x30x40) i chcialbym zasiegnac rady czy proponowana przeze mnie obsada bedzie dobra. Oto ona: 6 kiryskow panda 4 otoski 10 neonow innesa 1+3 gupiki 1+3 platki i zastanawiam sie czy zmieszcze 6-8 razbor klinowych, jesli nie to czy jeszcze jakies ryby pasowalyby do mojej obsady? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted September 13, 2010 Share Posted September 13, 2010 Obsada ok. Osobiście dałbym albo otoski, albo kiryski i dołożył neonów. Jak neonki to bez razborek, akwarium 60x30 jest za małe na dwie ławice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
noovaa Posted September 13, 2010 Share Posted September 13, 2010 6 kiryskow pandaok 4 otoski4 to nie stado lepiej daj 6 10 neonow innesamax 15szt 1+3 gupiki 1+3 platki Uważam że nawet w dużych akwariach lepiej jest mieć tylko jeden gatunek ryb żyworodnych... Są to ryby z bardzo szybką przemianą materii (brudzą) i bardzo łatwo przy nich o przerybienie... ...już z resztą pisałam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillobtm Posted October 2, 2010 Author Share Posted October 2, 2010 ok powracam do tematu zrobilem testy na PH wody i wyszlo mi 7,1 czyli woda neutralna, woda miekka 6,2 n akwarium stalo ok 3 tygodnie - dojrzewalo obsada jaka wposcilem wczoraj: 6 kiryskow panda 6 otoskow 10 neonkow innesa 1+2 gupiki czy dana obsada moze zostac? jakie rosliny mozna zasadzic do wody z takimi parametrami? (narazie jest kilka kamieni sprawdzonymi octem no i 1 korzen) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pytajnik Posted October 2, 2010 Share Posted October 2, 2010 obsada ok. Rośliny praktyczne wszystkie nadają się jeżeli masz dobre oświetlenie i nawozisz Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillobtm Posted October 2, 2010 Author Share Posted October 2, 2010 oswietlenie 1x15 W wiec nie za duzo... jakie rosliny sie nadaja pod takie swiatlo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted October 2, 2010 Share Posted October 2, 2010 Wszystkie zwartki, niektóre żabienice(nie wiem które nie). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted October 2, 2010 Share Posted October 2, 2010 oswietlenie 1x15 W wiec nie za duzo... jakie rosliny sie nadaja pod takie swiatlo? Takie: viewtopic.php?f=5&t=9355 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts