voldius Posted September 12, 2010 Share Posted September 12, 2010 wymiary 50x30x30 45L - ok.5 cm żwirku - ok. 3cm= ok.35l zalane woda z akwarium 25L -stare 29.08.10r Filtr Eheim pickup 2006 50-180l Grzalka Aqua El termostat 75 W Oświetlenie 2x8WPhillips Tl 8 W 33 Boyu PL-13 W Bimbrownia 1410od12.09.10r. Podloże Aquasubstrate +ziemia ogrodowa+ żwirek Nawozenie Symfonia zlota + K2SO4 Temperatura 26,3 Parametry Brak inf. Obsada Kiryski pstre 1+2 Otoski 3 Endlerki 3K+2M Ramireza 1M Red Cherry - 30 szt ? Rośliny Cryptocoryna ? -x4-5 Hygrophila corymbosa minima x5 Lilaeopsis brasilensis x5 Echinodorus quadricostatus x2 Hydrocotyle vulgaris okx15 mchy stringy milimeter christmas glossostigma - Hydrocotyle vulgaris okx15 Limnobium okx10 salvinia ok x10-20 3x trawka wglębka plywa 1x trawka wysoka wszelka pomoc mile widziana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad1379 Posted September 12, 2010 Share Posted September 12, 2010 Kiryski trzyma się w stadach min. 4-6 sztuk. Otoski oddaj za małe akwarium. Daj więcej roślin (szczególnie zamaskuj grzałkę i filtr) i będzie dobrze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voldius Posted September 12, 2010 Author Share Posted September 12, 2010 otoski usunąć ? jestem zaskoczonybo kupowalem je jak m isie wydawalo z pelną świadomością. Mogl by ktoś jeszcze o nich coś powiedziec ? na zasłonięcie filtra i grzalki żabienica jakaś ? do obsady planuje dołożyć microrasbory poza zabienica/anubias nana dokupić małego henryka valisinerie spiralis glostigme lilaeopsis brazilensis i korzenie ale mieszkam w tak malej miejscowości ze tu tylko cryptocoryny są... nie mówiąc o wyborze kamieni/korzenie .Czy rośliny które wymieniłem będą pasowały ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted September 12, 2010 Share Posted September 12, 2010 Konrad co ty za głupoty gadasz. To właśnie kiryski trzeba oddać a zostawić otoski. Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Co do akwarium to kup jakieś rośliny na tył, bo masz tylko niskie i zrób jakieś tło. Najprościej jest zrobić z ciemnego brystolu ale przy takim akwarium pewnie blok A3 będzie dobry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted September 12, 2010 Share Posted September 12, 2010 Konrad co ty za głupoty gadasz. To właśnie kiryski trzeba oddać a zostawić otoski. Nie wprowadzaj ludzi w błąd.Zgadzam się z tym. Poza tym w tej wielkości akwarium - albo otoski, albo kiryski. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voldius Posted September 12, 2010 Author Share Posted September 12, 2010 albo to albo to ? moje otosiaste bezustannie przyklejone sa do szyb/roslin /korzeni - strefy przydennej nie zajmują. czy 5x otos 6-7xendler 5/10 x microrasbora to nie będzie przeładowane ? Panowie co zeświatlem? Phillips 865 +aquarell oba po 4 W byly by ok ? czy zostawic to co jest ? Gdzie w internecie najlepiej kupować zielska ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted September 12, 2010 Share Posted September 12, 2010 albo to albo to ? moje otosiaste bezustannie przyklejone sa do szyb/roslin Tu nie chodzi o to że zajmują jedną strefę tylko o ilość ryb. Kiryski/otoski są stadne. Każdego gatunku powinno być po 6 sztuk, a ty jeszcze bierzesz dwa duże stadka rybek pływających w toni. Ilościowo byłoby za dużo jak na 45l. Same otoski + kiryski pigmeje w takim akwarium spoko, nawet z jakąś parką/haremem innych ryb też ok - ale z dodatkową ławicą to już moim zdaniem odpada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voldius Posted September 12, 2010 Author Share Posted September 12, 2010 ok rozumiem, starałem sie ustalić obsadę na podstawie tego co wyczytałem : ] potrafił byś mi jeszcze pomóc z oświetleniem i podaniem miejsca gdzie mogl bym kupić rosliny? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voldius Posted November 7, 2010 Author Share Posted November 7, 2010 Wielkie zmiany 2 korzenie nowe wiele roślin opis uzupelniony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 Niby tyle roślin, ale jakoś mało widać :zamieszany: Tak ciemno tam jest czy tylko na zdjęciu tak widać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 Akwarium niczego sobie ale jak chcesz żeby ci te rośliny rosły to podkręć oświetlenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voldius Posted November 8, 2010 Author Share Posted November 8, 2010 oświetlenie to 29 W chwilowo to "kombinowane" bo brak funduszy żeby zrobić jedno a dobrze ciemno jest tylko przez ustawienia aparatu bo prześwietlało górę poza tym sporo wgłębki sobie pływa to daje półcień dziś doszły 2 małże żółte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts