Renata27 Posted September 11, 2010 Share Posted September 11, 2010 Neonki wczoraj "przeprowadziły się" do innego baniaczka-teraz są w nim same,wcześniej były w ogólnym. Dzisiaj rano zauważyłam,że się trą i rozrzucają ikrę. Czytałam o zaciemnieniu akwa przez ten czas-czy to po prostu chodzi o wyłączenie oświetlenia czy jeszcze coś trzeba zrobić? Myślicie,ze się uda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janusz Posted September 11, 2010 Share Posted September 11, 2010 W swoim czasie dużo czytałem o tym jak bardzo ciężko jest rozmnożyć neonka. Głównym problemem jest to ,że ikra pleśnieje . Renia jeśli ci się to uda ,to będziesz zaliczała się do tych nielicznych,którym to się udało,takim można powiedzieć dom,owym sposobem. Ale jeszcze ,to nie wszystko,bo jeśli ci się to uda i będzie narybek,to normalnie jadę do ciebie na pępkowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renata27 Posted September 11, 2010 Author Share Posted September 11, 2010 Dobra Póki co włączyłam na chwilę światło i widzę,ze na niektórych roślinkach trochę ikry jest. No zobaczymy Atreyu: Przenoszę do działu rozmnażanie. Jak Ci się uda to pochwal się sukcesami hodowlanymi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojar12 Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 Co z ikrą??? rzadko kto rozmnożył neonki, a raczej jesteś pierwszą osobą u której złożyły ikrę )) przynajmniej ja żadnego przypadku nie znam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gibon Posted September 23, 2010 Share Posted September 23, 2010 Spokojnie bez euforii...;D Pogratulujmy Pani Renaci tarła neonkow...;D natomiast bylo juz duzo topicow tutaj na temat tego ze gdzies komus tarly sie neonki...fakt faktem nie trudno jest miec ich tarlo...sztuka jest wychowac młode...;D jednakze Renato...zdawaj nam relacje...oby ci sie udalo...3mam kciuki;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
amaterasu Posted September 26, 2010 Share Posted September 26, 2010 Tydzień temu moje stadko się tarło, porozrzucały ikrę i pozjadały część.Dwa dni później były już młode, niestety długo się nie cieszyłem, bowiem bojownik i gupiki urządziły sobie polowanie i dziś już nie widzę żadnego z maluchów da radę w ogóle je utrzymać w towarzyskim akwarium Link to comment Share on other sites More sharing options...
neonnet Posted September 26, 2010 Share Posted September 26, 2010 Witam! Chciałbym rozwiać waszą przedwczesną euforię,neony wycierają się regularnie w każdym w miarę dobrze prowadzonym zbiorniku,wystarczy dobrze obserwować to co dzieje się wewnątrz akwarium. Niestety z tej ikry nic nie wyjdzie.Neony innesa potrzebują do rozwoju ikry wody o parametrach 1-3 st.two.,0,3st.tww.,ph 6,2-6,4.Ikra jest bardzo czuła na światło. Pozdrawiam neonnet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati22s Posted October 10, 2010 Share Posted October 10, 2010 Witam! Chciałbym rozwiać waszą przedwczesną euforię,neony wycierają się regularnie w każdym w miarę dobrze prowadzonym zbiorniku,wystarczy dobrze obserwować to co dzieje się wewnątrz akwarium. Niestety z tej ikry nic nie wyjdzie.Neony innesa potrzebują do rozwoju ikry wody o parametrach 1-3 st.two.,0,3st.tww.,ph 6,2-6,4.Ikra jest bardzo czuła na światło. Pozdrawiam neonnet. Popieram neonet u mnie tez się tra regularnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts