gacek78 Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 Mam pytanie na forum,jaka jest najlepsza rybka przydenna?Możecie wypowiedzieć się na ten temat? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 Mam pytanie na forum,jaka jest najlepsza rybka przydenna?Możecie wypowiedzieć się na ten temat?Nie ma czegoś takiego jak "najlepsza rybka przydenna". Rybek przydennych są setki gatunków, samych zbrojników jest tyle. Można napisać jaka jest "ulubiona" ryba danej osoby, da się określić jakie są najmniejsze, największe, najdroższe ale nie da się określić jaki gatunek jest "najlepszy". Poza tym nie każda ryba nadaje się do każdego akwarium. Jeśli szukasz rybki odpowiedniej do swojego akwarium to napisz jaki masz litraż, jakie parametry wody, no i przede wszystkim jaką masz obsadę. Bez tego nie można nic polecić. Jak wszystko podasz to wtedy przeniesiemy temat do odpowiedniego działu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gacek78 Posted September 10, 2010 Author Share Posted September 10, 2010 Mam pytanie na forum,jaka jest najlepsza rybka przydenna?Możecie wypowiedzieć się na ten temat?Nie ma czegoś takiego jak "najlepsza rybka przydenna". Rybek przydennych są setki gatunków, samych zbrojników jest tyle. Można napisać jaka jest "ulubiona" ryba danej osoby, da się określić jakie są najmniejsze, największe, najdroższe ale nie da się określić jaki gatunek jest "najlepszy". Poza tym nie każda ryba nadaje się do każdego akwarium. Jeśli szukasz rybki odpowiedniej do swojego akwarium to napisz jaki masz litraż, jakie parametry wody, no i przede wszystkim jaką masz obsadę. Bez tego nie można nic polecić. Jak wszystko podasz to wtedy przeniesiemy temat do odpowiedniego działu. Rozumiem,jasne,racja! Jestem tu nowy,wiem rybek jest mnóstwo! Mój baniak to 90*40*45 Ph 6.5 temp.24 Woda dojrzewa i zastanawiam się nad obsadą? Myślałem o akwarium wielogatunkowym,tj.rybki przy powierzchni,w strefie środkowej i na dnieMoże kilkanaście sztuk Neon Innesa.dorzucić kilka sztuk gupików,bądz mieczyków Hellera,myslę o pięlęgnicy Kakadu 1 + 3 samice i "coś" na dno Chodzi by było kolorowo w moim akwarium. Dzięki za szybką odpowiedz! Atreyu: No i to rozumiem. Przenoszę do działu obsady. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ispana Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 Możesz dać kiryski tak min. 6 sztuk np. panda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkazanyNaBluesa Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 nie musi panda koniecznie tylko, może też dać pstre , spiżowe itd. przecież niema jakiegoś strasznie malego baniaka. najlepiej jakieś kiryski daj na dno , tak z 6 szt. minimum , do 10 maks, albo piskorki też jakaś mała grupka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ispana Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 Wież, że nie musi byc panda, więc napisałam np. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gacek78 Posted September 10, 2010 Author Share Posted September 10, 2010 Wież, że nie musi byc panda, więc napisałam np. Dzięki za Wasze uwagi,pomocne będzie mi opinia na obsadę tego baniaczka? Dzięki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pika Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 mogą też być kosiarki .pomogą gdyby pojawiły się krasnorosty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 Nie mogą być ponieważ jest na nie za małe akwarium oraz nie jest typowo denną rybą przecież Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ispana Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 Mógłbyś tez mieć stadko bocji ale przy tym litrarzu to na pewno nie wspaniałych tylko np. karłowatych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AkwarystaR Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 A może parkę Kiryśników? Ja ją mam i prezentują się bardzo ładnie. Przynajmniej nie siędzą w jednym miejscu jak moje Zbrojniki. Ale nie narzekam. 8-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 Też za duże do tego akwarium Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ispana Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 Zgadzam się kirysniki za duże. Więc podsumowując: Bocje (nie wspaniałe) piskorki kiryski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gacek78 Posted September 10, 2010 Author Share Posted September 10, 2010 Zgadzam się kirysniki za duże. Więc podsumowując: Bocje (nie wspaniałe) piskorki kiryski A co wy na to gdybym dorzucił 1+3 pielęgniczek Ramireza, bądź Kakadu,Agassiza? Pomóżcie w pełnej obsadzie,ile sztuk? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ispana Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 Pielęgniczki ramireza trzyma się w parach, a kakadu trzyma się jeden samiec + 2/3 samice. Możesz dać albo te albo te. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 Łagodniejsze są Ramizery choć są chyba bardziej dla wprawionych to znaczy bardziej podatne na błędy niedoświadczonych akwarystów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts