krzysmTA Posted September 9, 2010 Share Posted September 9, 2010 Nie wiedziałem, gdzie napisać. Chodzi o kropelkowe testy. Miałem 5 testów i 5 probówek. Problem w tym, że jedna kiedyś mi się zbiła, a na dwóch nie ma podziałki. Z podziałkami mam już tylko 2. No niby to głupota żaden kłopot, ale 2 probówki na 5 testów to trochę mało. Trzeba często myć i suszyć. Szukam po prostu zwykłej probówki z podziałką do 10 ml. Na Allegro patrzyłem, są tylko małe po 1,5 ml lub bardziej profesjonalne szklane bez podziałki. Do tych drugich potrzebuję kolejnego narzędzia. Często widuje się to w szpitalach i laboratoriach. To taka długa cienka szklana rurka z podziałką i pompką, umożliwiająca pobranie i przeniesienie określonej ilości płynu. Chyba wiadomo, o co chodzi, jednak nie pamiętam nazwy. Przydałoby mi się takie coś, nie tylko do akwarium. Jest oczywiście wygodniejsze od plastikowej strzykawki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal1511 Posted September 9, 2010 Share Posted September 9, 2010 WYdaje mi się,że chodzi Ci o pipetę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysmTA Posted September 9, 2010 Author Share Posted September 9, 2010 Tak, zgadza się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts