markwolf Posted September 9, 2010 Share Posted September 9, 2010 Witam Rano przed pracą zauważyłem następującą rzecz: Jeden z 4 otosków dziwnie pływa: płynie nerwowo do góry po czym jakby tracił przytomnosć bezwładnie opada na bok, leży przez chile, - sytuacja się powtarza. Otoski są nowe w zbiorniku - znaczy się od niedzieli. Oglądałem to rano przed pracą, jak wróce napiszę coś więcej. Włącznie z parametrami wody. W sobotę woda przed podmianką miała NO3 na poziome 7-10 (testy kropelkowe). Temperatura 26-28 Woda podmieniana co tydzień 10 l. Proszę o jakąkolwiek podpowiedź. Może jeszcze dodam, że coś nie pasuje w moim akwarium kiryskom spiżowym (maksymalnie żyją kilka miesięcy)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adeptmarine Posted September 9, 2010 Share Posted September 9, 2010 otoski ciężko znoszą zmianę zbiorników, sam straciłem 2 po kupnie z akwarystycznego. Może nie miały takiego zachowania a wręcz chowały się gdzieś ale jeśli w ciągu kilku dni nie zdechnie to raczej nie masz się czym przejmować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
markwolf Posted September 10, 2010 Author Share Posted September 10, 2010 Temat nieaktualny, Otosek poadł... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts