Krzychoo Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Cześć mam 2 skalary 1 zmienniaka 1 wojownika 1 danio 3 kardynalki 2 neony 1 glonojada.mam akwarium 40L...Karmie ryby 3 razy dziennie pokarmem płatkowanym.Czy dobrze prowadze akwarium? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Cześć mam 2 skalary 1 zmienniaka 1 wojownika 1 danio 3 kardynalki 2 neony 1 glonojada.mam akwarium 40L...Karmie ryby 3 razy dziennie pokarmem płatkowanym.Czy dobrze prowadze akwarium?Skalary? W akwarium 40 l.-chyba sobie żarty stroisz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lizur Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 jestem początkującym, mam akwa65l a w nim 2molinezje 3głupiki 2brzanki sumatrzanskie 1glonojada 6 neonek Innesa i 3 hokejówki amazońskie i durzo roślinek (chyba 6) karmie je rano, pokarmem płatkowym, a po południu pokarmem w granulkach, co trzy dni dostają rano ochotkę. czy dobrze prowadzę akwa?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartexx Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 popieram bart i danio nie trzyma się jednego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzychoo Posted January 10, 2009 Author Share Posted January 10, 2009 Cześć mam 2 skalary 1 zmienniaka 1 wojownika 1 danio 3 kardynalki 2 neony 1 glonojada.mam akwarium 40L...Karmie ryby 3 razy dziennie pokarmem płatkowanym.Czy dobrze prowadze akwarium?Aha dzieki za podpowiedz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzychoo Posted January 10, 2009 Author Share Posted January 10, 2009 Cześć mam 2 skalary 1 zmienniaka 1 wojownika 1 danio 3 kardynalki 2 neony 1 glonojada.mam akwarium 40L...Karmie ryby 3 razy dziennie pokarmem płatkowanym.Czy dobrze prowadze akwarium?Aha dzieki za podpowiedzpaniw zoologicznym pozwolila tak trzymac skalary w 40 l Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Cześć mam 2 skalary 1 zmienniaka 1 wojownika 1 danio 3 kardynalki 2 neony 1 glonojada.mam akwarium 40L...Karmie ryby 3 razy dziennie pokarmem płatkowanym.Czy dobrze prowadze akwarium?Aha dzieki za podpowiedzpaniw zoologicznym pozwolila tak trzymac skalary w 40 lTo powiedz tej pani w zooogicznym żeby poczytała troche o rybkach a później zaczęła dawać dobre rady Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 sprzedawcom chodzi o jedno - sprzedanie towaru którym są rybki... mi kiedyś proponowali pyszczaki do 54l <ŻAL> nie zgodziłem się - i kupiłem wielkopłetwy Link to comment Share on other sites More sharing options...
NirwAnia Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Cześć mam 2 skalary 1 zmienniaka 1 wojownika 1 danio 3 kardynalki 2 neony 1 glonojada.mam akwarium 40L...Karmie ryby 3 razy dziennie pokarmem płatkowanym.Czy dobrze prowadze akwarium?2 skalary - zbiornik minimum 100 litrow. 1 zmienniak czyli platka to ryba stadna - minimum 5 sztuk 1 wojownik - a nie przypadkiem bojownik? Ale tez nie pasuje. 1 danio - ryba definitywnie i pod kazdym wzgledem stadna - minimum 5 sztuk. 3 kardynalki - na upartego, 3 to jeszcze nie stado ale przynajmniej kilka ich jest. 2 neony - ryba wyjatkowo stadna, wymagajaca duzego towarzystwa przedstawicieli swojego gatunku, na upartego moze byc 5 sztuk.. 1 glonojad - jaki glonojad? Zbrojnik? Plecostomus? Chociaz i tak na akwa 40 litrow kazdy zbrojnikowaty jest za duzy... Konieczna jest definitywna zmiana obsady. Trzeba oddac skalary, bojownika, platke i glonojada. Zostaja nam kardynalki, neonki i danio. Do nich dokup tyle rybek, aby bylo jak nizej: - 5 kardynałkow - 5 danio - 6-8 neonow I dokup z 5 kiryskow. A co do karmienia - jak dajesz jesc 3 razy dziennie to na prawde malymi porcjami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.gardenman Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 kieruj sie tym co NirwAnia napisała tylko jedna poprawka weż mniej pod uwage gdyz twoje akwa nie jest zbyt duze a tak na marginesie w akwa 80 mając 4 żaglowce miałem pewne efekty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts