Jump to content

nowe akwarium 60L

Recommended Posts

Witam wszystkich serdecznie,

Na początku chciałbym strasznie pochwalić strone http://www.superakwarium.pl wszystko sie z niej dowiedziałem i mnie wciągło by zamówić sobie akwarium 60L na allegro z wyposażeniem. Otóż akwarium przyjdzie mi w poniedziałek. Jak już czytałem nie ktore tematy dowiedzialem sie bardzo duzo, otoz napewno nie chce miec sztucznych roślin ani zamków zadnych tylko prawdziwe rośliny, korzeń, grota zrobiona z kamieni i kokos, który juz mam wygotowany i ladnie przyrządzony :). Moje pytanie brzmi jaka wode nalać do akwarium i na ile cm?? Zimną czy cieplą kranówke? Drugie pytanie Jak zalewać oraz jak wymienać wodę ? czym ją wydobywac?? normalnie garczkiem nabierać i wylewać ?? Jak przystosowac świeża wode z kranu do wlania jej do akwa? Proszę o odpowiedzi i jeszcze jakies rady co zrobić gdy przyjdzie mi akwarium :) POZDRAWIAM!

Piotrek z Rzeszowa

Do akwarium wlewasz wodę odstaną minimum 24 h . Najlepiej zalewać do kilku cm. powyżej górnej krawędzi akwarium. Wodę wlewaj na korzeń kamień lub talerzy w ten sposób nie zniszczysz wcześniej ułożonego podłożą.

Ps. Jest mnóstwo artykułów na temat zakładania akwarium.

A jak wodę będziesz podmieniał, to kup odmulacz. on wypompowuje wodę razem z syfem, a ty nalewasz świeżej. podmieniasz 20% wody co tydzień, filtr czyścisz w wodzie wypompowanej z akwa, zanim zarybisz akwa ono musi dojrzeć min 14 dni. Potem zapytaj o obsade.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...