lukas_homi Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 2xKirysek Pstry 3xBojownik Syjamski (1+2) 7xGupik pawie oczko (2+5) 1xGlonojad Zbrojnik Zrobiłem tą obsadę w mojej 54 ale od czasu wpuszczenia 2 samic Bojownika, Gupiki stały się niespokojne. Mianowicie trzymają się w grupie po jednej stronie akwa przy tafli wody czyżby nie trafne połączenie rybek dodatkowo Gupiki są czasami jakby agresywne wobec siebie. Wcześniej z jednym Bojkiem Samcem nie było żadnych problemów, wręcz mało był widoczny w tym akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 Na zbrojnika - za małe akwarium. Na ten gatunek kirysków - to samo + są stadne a 2 to nie stado. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilvdono Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 Z tego co wiem to do 54L z glonojadó tylko otoski P.S. Atreyu byłeś szybszy P.S.2 dodaj 4 kiryski, zbrojnika oddaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 2xKirysek Pstry - do oddania 3xBojownik Syjamski (1+2) - ok 7xGupik pawie oczko (2+5) 1xGlonojad Zbrojnik - do oddania Może samice Bojownika je atakują albo nie odpowiada im takie towarzystwo i są nerwowe, stąd te ataki na siebie. Oddaj Kiryski i Zbrojnika i zobacz czy będzie zmiana. Jeśli nie to oddaj i Gupiki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilvdono Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 Albo możesz kiryski pstre oddać i kupić 6 kirysków panda Link to comment Share on other sites More sharing options...
noovaa Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 Jeśli wpuściłeś je nie dawno, gupiki mogą potrzebować troszkę czasu, aż przyzwyczają się do nowego towarzystwa. Do póki żaden z nich nie ma większych braków w płetwach i ogonie, nie powinieneś się martwić. Po za tym, jak wyżej - obsadę masz do korekty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas_homi Posted September 1, 2010 Author Share Posted September 1, 2010 No zobaczymy co będzie się działo, jakaś roślinkę gęstszą i może jakąś kryjówkę. Może to spowoduje że Gupiki wejdą wgłąb wody. Dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts