Renata27 Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 W akwa 112 l. mam gupiki i 6 neonków inessa. Dzisiaj zaobserwowałam,ze chowają się po kilka w kabombie i ocierają się jakoś o siebie. I gonią się jak dzikie po akwa i atakują. Miałam neonki parę lat temu i u tamtych czegoś takiego nie było. Czy to tarło czy coś innego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachaja5 Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 Oczywiście że tarło.Prawidłowo karmione neony,w przyjaznych dla nich warunkach wycierają się już po 6 miesiącach życia,regularnie i stadnie.Na potomstwo jednak nie masz co liczyć w zbiorniku ogólnym.Ikra zostanie zjedzona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renata27 Posted September 1, 2010 Author Share Posted September 1, 2010 Nie liczę,wystarczy mi te 6 sztuk + gupiki które się mnożą jak głupie Tak myślałam,że to tarło,bo totalnie im odbiło Idę jeszcze poobserwować Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkazanyNaBluesa Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 jeśli chcesz dorobić się młodych powinnaś mieć dodatkowy zbiornik z zaciemnionym szybami (ikra nie znosi światła) i bardzo miękką i kwaśną wodą , ale sczytałem żepo wykluciu młode bardzo trudno odchować , bo są strasznie wrażliwe na parametry wody Link to comment Share on other sites More sharing options...
noovaa Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 6szt neonów to za mało. Są to ryby ławicowe, które powinno trzymać się od 10szt w górę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renata27 Posted September 1, 2010 Author Share Posted September 1, 2010 Wiem kochana Pracuję nad drugim zbiornikiem (iwagumi) i tam będą same neonki -60 litrów to ile w sumie będę mogła ich mieć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkazanyNaBluesa Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 z 15-20 wejdzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 Pracuję nad drugim zbiornikiem (iwagumi) i tam będą same neonki -60 litrów to ile w sumie będę mogła ich mieć? Sęk w tym, że 60L to za mało na ławicę Neonów Inessa. Ta ryba musi mieć sporą wolną przestrzeń do pływania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black fish123 Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 musi być około 100l Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryboku321 Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 Dla neona innesa 60l wystarczy, tak z 15-18. Ale jak w 112l gpuiki to je daj do 60l (dla nich minimum to 25-30l) a neony do 112l 30 sztuk lub 25 i 1+1 p. ramireza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 Dla neona innesa 60l wystarczy, tak z 15-18. Ale jak w 112l gpuiki to je daj do 60l (dla nich minimum to 25-30l) a neony do 112l 30 sztuk lub 25 i 1+1 p. ramireza. :zamieszany: Gdzie Ty byś chciał je zmieścić?? Jak chcesz to sobie trzymaj w takich ilościach ryby u siebie w akwa ale nie doradzaj ludziom bo to co napisałeś to jakaś porażka :zamieszany: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renata27 Posted September 2, 2010 Author Share Posted September 2, 2010 I tak mi się sytuacja skomplikowała. Razem z nowym akwa przybyła jeszcze samiczka bojownika,jakieś 2 rybki których nie umiem zidentyfikować i kirysek.Czeka mnie chyba dokupienie akwa 25 l dla bojowniczki. A reszta to się pomyśli,ale chyba faktycznie gupiki do 60 przeniosę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts