michalsonex Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 Jestem początkującym akwarystą. Planuje akwarium 54l. Jednak rodzice nie za bardzo popierają ten pomysł. Więc w najbliższym czasie postanowiłem samemu zbudować 12l akwarium. Mam już materiały i narzędzia. Oraz oczywiście projekt zbiornika. Niedługo zabiorę się do pracy. Nie wiem tylko dla kogo buduję to akwarium. Podejrzewam że dla rybki to za mały rozmiar, więc pewnie zamieszkają tam jakieś skorupiaki. Pytanie jakie i w jakich ilościach? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin!991 Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 Kreweteki red cherry lub babaulti ok 10 sztuk. Pamiętaj, aby używać silikonu akwarystycznego. Inne materiały mogą zaszkodzić mieszkańcom akwa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafa9 Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 1 helenka i kilka RC lub parę zatoczków lub świderków.Z ryb raczej nic... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 Niestety helenki minimum 30 litrów a na jedną sztukę powinno przypadać minimum 10 litrów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szak123 Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 Z 4-6 sztuk Red Cherry lub White Pearl bo i tak sie rozmnożą . Ake musisz mieć filtr i grzałkę . Krewetki lubią mech, wgłębke. Postraj sie zrobić im ładne mieszkanko . Czekam na fotki . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts