Marcin!991 Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 W swoim akwarium 25L, mam 9 krewetek Red crystal, 5 babaulti. Podobno mnożą się na potęgę, ja RC mam już około miesiąca, babaulti około 2 miesięcy. Samica babaulti nosiła jajka, ale potem je zrzuciła niewiadomo czemu, a RC wogule się nie rozmnażają, żadna nie nosi jajek. Oprócz kreweci w akwa mam bojka crowntaila, ale jest niesamowicie spokojny, nie goni kreweci, nie atakuje, wogule się nimi nie interesuje. Co jest grane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 Podaj info o zbiorniku: Filtracja, ogrzewanie, chemia, wyniki testów itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin!991 Posted August 31, 2010 Author Share Posted August 31, 2010 Filtr Aquael fan 1 plus, ogrzewania, grzałka 50W theo hydor, temp. około 28*C, chemii nie używam, no2, no3 w normie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 W normie, to nic mi nie mówi. Podaj dokładne wyniki testów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin!991 Posted August 31, 2010 Author Share Posted August 31, 2010 ph 6,5 DGH 10, no2=0 no3=0. Powiedz mi jakie są powody tego czemu się nie rozmnażają. Krewetki wykluwają się ze złożonych jaj? Czy rodzą się żywe? Jak to jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TLB Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 Ja bym zjechał z temperaturą tak do 24-23, mi w takiej temp sie rozmnażały jak "dzikie" (mowa o RC) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin!991 Posted August 31, 2010 Author Share Posted August 31, 2010 Nie mogę, bo w takiej temperaturze nie przeżyje mi bojownik. To wina tylko temperatury? Odpowiedzcie mi też na pytanie jak się rozmnażają krewetki, składają jaja czy rodzą żywe krewetki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TLB Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 Wykluwają się z jaj, a bojownik spokojnie Ci przeżyje w 24st. sam tak hodowałem krewetki z bojownikiem, ale obniżaj stopniowo temp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 IMHO problem jest z bojownikiem. O ile dorosłych krewetek może nie ruszać, to prawie każda ryba skusi się by zjeść maluchy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin!991 Posted August 31, 2010 Author Share Posted August 31, 2010 Aha. A po ilu dniach z jaja wyklują się krewetki? Miałem jaja ale powpadały do filtra... Myślałem, że rodzą się żywe krewetki :zamieszany: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts