SkazanyNaBluesa Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 Moja obsada podana na dole, jednak doszedlem do wniosku ze chyba oddam skalary, mimo że są jeszcze dość małe . Jeśli juz bym sie ich pozbył to jakie ryby moge dodać? Chodzi mi o jakieś ławicowe, czy np stadko 10 neonów i 10 razborek klinowych było by dobre? Czekam tez na inne propozycje . Litraż 112 l Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 4x Żaglowiec Skalar 2x Pielęgniczka Ramireza 3x Prętnik Czerwony 3x gurami mozaikowy 3x otosek przyujściowy 2x Zbrojnik Niebieski 3x Kirysek Pstry + 2x Kirysek Spiżowy Skalary tak czy siak do oddania - za mały litraż na nie. Ramirezki bym zostawiła. Prętniki również. Gurami bym oddała bo trochę tłoczno mają z prętnikami. Otoski - dokup nawet do 6szt. Zbrojnik - ok. Kiryski - i tu bym oddała pstre, a dokupiła spiżowych tak do 6szt. (żeby było w sumie) Ławica tylko jedna - albo neony - albo razbory, które nawet bardziej pasują. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkazanyNaBluesa Posted August 31, 2010 Author Share Posted August 31, 2010 a czy po oddaniu skalarów mógłbym dodać 1 gatunek rybki ławicowej (albo razbory albo neony) i do tego mieczyk 1+2 ? (np. mieczyk montumezumy, dorasta do 6 cm tylko z tego co wyczytałem) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 A znajdziesz gdzies takiego mieczyka Pozatym ja bym nie eksperymentował Znowu wyjdzie zupa rybna i bedzie lipa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 do tego mieczyk 1+2 ? (np. mieczyk montumezumy, dorasta do 6 cm tylko z tego co wyczytałem)A gdzie kupisz te mieczyki? Jak dla mnie 4-5 gatunków to maks jak chodzi o akwarium tej wielkości... na razie masz 8 i nawet po oddaniu skalarów będzie trochę zupa... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts