AsFeron Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 Mam pytanie czy krewetki mogą zjeść młode rybki? Proszę o odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
A_co_to_jest_ryba? Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 Nie nie mogą! Możesz je spokojnie trzymać razem, no chyba że masz jakąś gigantyczną krewetkę (patrz krewetka wilczycy) to możliwe podaj gatunek kreweci ale raczej na pewno wszystko będzie ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted August 31, 2010 Author Share Posted August 31, 2010 Bo mam takie akwa 16l i trzymam tam młode rośliny i młode rybki. I myślałem o red cherry tylko nie wiem czy to nie będzie małe akwarium... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black fish123 Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 red chery może być Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 Jeśli młoda ryba zdechnie to krewetki zjedzą ją i zostawią tylko szkielet ale jak ryby żyją to nie ruszę ich Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted September 3, 2010 Author Share Posted September 3, 2010 A czy nie mają one też nic co kirysków? Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted September 3, 2010 Share Posted September 3, 2010 A Ty trzymasz tam Kiryski? :zamieszany: To akwa jest na nie za małe.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted September 3, 2010 Author Share Posted September 3, 2010 Trzymam tam kiryska bez oczu od kuzyna, który został ostro oskubany... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted September 3, 2010 Share Posted September 3, 2010 No i nie wiem po co tam trzymasz jeżeli akwarium jest dla nich dokładnie 7 razy za małe (oczywiście wymiarowe akwarium) (litraż ten dotyczy większośći gatunków kirysków bo są mniejsze gatunki kirysków ale też akwarium dla nich za małe i prawdopodobnie taki gatunek nie posiadasz) oraz nie wiem co taka estetyka mieć pozbawionego oczu kiryska oraz to ryba stadna czyli trzyma się je przynajmniej 6 szt. tego samego gatunku Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted September 3, 2010 Author Share Posted September 3, 2010 No wiesz jeśli jesteś tak bardzo lubisz ryby to co?Zabił byś kiryska tylko dla tego, że nie ma oczu? Czy ma czy nie ma prawo żyć i co ma do tego czy ładnie wygląda czy nie? Nie będę go zabijał, bo jest ślepy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted September 3, 2010 Share Posted September 3, 2010 A kto mówił o zabijaniu Po prostu nie wiem po co go wziąłeś skoro nie miał oczu i jak mówiłeś w innym temacie że też praktycznie nie miał płetw :zamieszany: No wiesz lubię ryby ale bym go raczej nie brał jeszcze do ta małego akwarium Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted September 3, 2010 Author Share Posted September 3, 2010 Bo nie miałem zamiaru patrzyć jak umiera. Jeśli jest to ryba bez oczu będzie łatwiej mu się przystosować do akwarium mniejszego niż do 50l czy 200l. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted September 3, 2010 Share Posted September 3, 2010 Przecież ma wąsy linię grzbietową więc się nie martw poradzi sobie. Także lepiej by się przystosowywał bez oczu w towarzystwie bo ono mogłoby go jakoś przed czymś ostrzegać np. A czy pływa po całym akwarium czy siedzi w kącie Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted September 3, 2010 Author Share Posted September 3, 2010 Eee, nie wiem jak by mogły inne ryby go ostrzec przed takimi rzeczami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted September 3, 2010 Share Posted September 3, 2010 Normalnie czułby ich obecność za pomocą linii bocznej przecież i jakby sie coś działo i by odpływały to on za nimi. Linia boczna działa tak ze ryby "widzą" otoczenie w trójwymiarze wiec dałby se radę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted September 3, 2010 Author Share Posted September 3, 2010 Dobrze, pomyślę nad tym Ale czy kiryski wgl nie mogą być w takim litrażu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted September 3, 2010 Share Posted September 3, 2010 Ale czy kiryski wgl nie mogą być w takim litrażu?A czy ty mógłbyś żyć zamknięty całe życie w pokoju metra na metr? Mógłbyś. Chodzi o warunki życia, w 16l nie da się zapewnić odpowiednich dla kirysków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted September 3, 2010 Author Share Posted September 3, 2010 No dobra rozumiem. Do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts