dejf Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 Witam. Chcem kupić sobie jakieś rybko co się szybko rozmnożą tylko nie wiem jakie wybrać. Molinezje czy gupiki? I i9le ich kupić? 2samiczki+1 samiec? I jak rozróżnić samca od samicy tych rybek bo nie chcem aby w zoologu mnie oszukali. I jeszcze jedno pytanie. Dostałem od brata małe molinezje czarne. Kiedy one dorosną mniejwiecej na taką wielkość jak neon może trochę mniejszy. I ile razy dziennie je karmić i ile i czym? Dzięki Wszystkim za odpowiedzi i za pomoc. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad1379 Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 Najbardziej płodne są ryby piękniczkowate. Mowa tu o gupikach molinezjach, i mieczykach itp. Jeśli masz akwarium poniżej 100l to z tych w grę wchodzą tylko gupiki, gupiki eldera i zmienniaki. Rybki hoduje w większej ilości samic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 Te żyworódki do rozmnożenia nie wymagają żadnej wiedzy. Wpuszczasz do akwarium, karmisz, za parę miesięcy czy chcesz czy nie masz setki. Płeć u gupików, widać na oko. Po wpisaniu do wyszukiwarki grafik Google "guppy male" i "guppy female" zrozumiesz o co chodzi. Płeć u molinezji rozróżniamy po gonopodium. http://lmgtfy.com/?q=gonopodium Tematy o rozmnażaniu już miałeś, więc nie ma sensu zakładać kolejnego. Zamykam. Jeśli chcesz założyć temat o obsadzie to w odpowiednim dziale. Oczywiście podaj wtedy też litraż danego akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts