kaka958 Posted August 29, 2010 Share Posted August 29, 2010 Hej pewnie wiecie co to gimp Ostatnio jakoś mnie wzięło żeby stworzyć moje wymarzone akwarium. Co o nim myślicie? Wy używacie gimpa? Może też zrobicie akwa na gimpie... pokażcie Ryby: -16 modrooków gertrudy -4 modrooki słoneczne -3 samce białych gupików Mam jeszcze kilka ulubionych. Ale nie chciało mi się ich obrabiać. Wszystkie roślinki są na tej aukcji: http://allegro.pl/1195549963-i1195549963.html PS. nie martwcie się o sprzęt jest dobrze ukryty Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho27 Posted August 29, 2010 Share Posted August 29, 2010 Wow, super akwarium . Tylko szkoda, że sztuczne. Ja bym zwiększył ilość samic gupików (np. do 5) i dodałbym kilka krewetek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaka958 Posted August 29, 2010 Author Share Posted August 29, 2010 Tam samic w ogóle nie ma A krewetki miały być te czerwono-białe ale mi się nie chciało Jak tylko będę mieć baniak to taki zrobię. Rośliny zamówię u tej pani bo mieszkam w tym samym mieście. Ryby nie wiem czy będę mieć te. Bo gupików na pewno takich nie znajdę Tylko nie wiem czy 112l na to starczy i skąd wziąć te kamole (chyba wezmę tło strukturalne i przetnę na pół ewentualnie pomniejsze ) A przepis na wodospad mam Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsiaK13 Posted August 29, 2010 Share Posted August 29, 2010 Akwarium fajne, chociaż szczerze mówiąc widziałam ciekawsze aranżacje (kurde, sama lepszego bym nie zrobiła, a tu się wymądrzam, a co tam ). Przepis na wodospad? Mogłabyś uchylić mi rąbka tajemnicy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaka958 Posted August 29, 2010 Author Share Posted August 29, 2010 http://www.aquatic-eden.com/2007/10/cre ... water.html ale po english wazny rysunek ew. wujek google Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho27 Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 Tam samic w ogóle nie ma Sorry, nie doczytałem. Więc, zwiększyłbym ilość samców (np. do 5) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaka958 Posted August 30, 2010 Author Share Posted August 30, 2010 Sorry, nie doczytałem. Więc, zwiększyłbym ilość samców (np. do 5) dobrze. Ciekawe może w rzeczywistości będzie lepiej wyglądało Link to comment Share on other sites More sharing options...
embarrassed Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 Furcatusy + gupiki odpada będzie po płetwach, gertrudy + furcatusy też odpada będzie po płetwach, furcatusy + krewetki odpada ;p będzie po krewetkach. Ogólnie to albo furcatusy albo gertrudy, najlepiej jednogatunkowe, gertrudom ciężko o papu walczyć z innymi rybkami Cieniaski to są Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaka958 Posted August 30, 2010 Author Share Posted August 30, 2010 Furcatusy zjadają płetwy? A gertrudom mogę ewentualnie sypać w inne miejsce Ale wątpię że je u nas dostane a w internecie nie chce kupować bo są 2x droższe przez przesyłkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
embarrassed Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 To, że nasypiesz w inne miejsce tak naprawdę niewiele da Inne ryby bardzo szybko zjedzą swoją porcje i przepłyną do gertrud ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaka958 Posted August 30, 2010 Author Share Posted August 30, 2010 To zrezygnuję z gertrud Ale cóż jak narazie to tylko marzenia a czy będę mieć taki pokaże czas Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati1531 Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 Ja miałem białego samca gupika, poważnie w sklepie firmowym Ara w centrum edukacji narodowej w Stalowej Woli są takie speciały. Widziałem raz pielęgniczkę dicrous flameus (nie umiem poprawnie napisać), paletki, severum złote Skalary koi są czasami i takie czerwone też widziałem. Warto go odwiedzić są tam ogólondostępne ryby ciekawych odmianach i duuuuży wybór. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyogrodnik Posted September 26, 2010 Share Posted September 26, 2010 Fajne Link to comment Share on other sites More sharing options...
3promile Posted September 26, 2010 Share Posted September 26, 2010 Jeśli sądzisz, że znajomość GIMP zwalnia cię ze znajomości ortografii, to jesteś w błędzie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lwica79 Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 Jeśli sądzisz, że znajomość GIMP zwalnia cię ze znajomości ortografii, to jesteś w błędzie... No wiesz...wbić się w tak w ciekawy wątek tylko po to by być złośliwym...nie bardzo to ładnie z Twojej strony" kaka958 - akwa pewnie wyjdzie Ci jeszcze piękniejsze na żywo niż te urządzone programem skoro tak dokładnie planujesz i już się nad wszystkim zastanawiasz . Nie to co ja..zaczynałam nie mając pojęcia co chcę osiągnąć . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaka958 Posted October 10, 2010 Author Share Posted October 10, 2010 Jeśli sądzisz, że znajomość GIMP zwalnia cię ze znajomości ortografii, to jesteś w błędzie... Nie jestem dyslektykiem a pomyłka każdemu się może zdarzyć!! To że raz się komuś zdarzy to nie znaczy od razu nie nie zna ortografii... żal Link to comment Share on other sites More sharing options...
3promile Posted October 10, 2010 Share Posted October 10, 2010 No to w takim razie dlaczego nie poprawiasz tego byka w tytule? Mnie to razi i nic na to nie poradzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaka958 Posted October 10, 2010 Author Share Posted October 10, 2010 Już poprawiłam A w ogóle to nie znam się na gimpie jak bym chciała Tyle jest genialnych osób aż im zazdroszczę np. na smokach nightwood to gra ale większość gifów robili zwykli ludzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
3promile Posted October 10, 2010 Share Posted October 10, 2010 O widzisz, od razu lepiej. A co do GIMP - wszystko jest dla ludzi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts