ryboku321 Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 Mam zamiar nieco zmienić obsadę aktualnie jest 4+1 zmienniak plamisty (3 samce do oddania może dojdzie 1 lub 2 samice) 1+1 zmienniak wielobarwny 3x kirysek (2 pstre 1 albinos) (na razie zostanie tak jak jest) czyli będzie 1+1 zmienniak wielobarwny 1+1 lub 1+2 lub 1+3 zmienniak plamisty 3x kirysek i co mógłbym dodać? co proponujecie? Chciałbym coś łatwo dostępnego w sklepach zoologicznych. Bardzo proszę o rady, z góry dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
noovaa Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 NIC! najpierw oddaj wszystko. Żadna z Twoich ryb nie nadaje się do Twojego akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yvonne Posted August 28, 2010 Share Posted August 28, 2010 Co ???? Zmienniaki są za duże do akwarium 54l ??? Nie przesadzaj . Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachaja5 Posted August 28, 2010 Share Posted August 28, 2010 NIC! najpierw oddaj wszystko. Żadna z Twoich ryb nie nadaje się do Twojego akwarium.Udowodnij rzetelnie to co napisałaś ,podając wyłącznie własne doświadczenia z hodowli tych gatunków i jakie były problemy z rybami w takim litrażu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafa9 Posted August 28, 2010 Share Posted August 28, 2010 Noovaa-trochę przegięcie.Owszem kiryski do oddania,ale platki spokojnie mogą być w 54l. Do platek możesz dać np. 10x neon inessa i 8 krewetek RC.Jeśli nie chcesz kreweci to zamiast nich np. 6 kirysek panda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho27 Posted August 28, 2010 Share Posted August 28, 2010 Moja propozycja: 1+3 zmienniak plamisty, 1+3 zmienniak wielobarwny, 6x kieysek panda, 10x neon Inessa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryboku321 Posted August 28, 2010 Author Share Posted August 28, 2010 Mam kilka krewetek ale zapomniałem napisać, a coś innego? Nie chcę za bardzo neonów innesa, może poszukam czarnych, nadadzą się? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho27 Posted August 28, 2010 Share Posted August 28, 2010 Czarne nadadzą się, a może zamiast neonów jakieś razbory (np. klinowe, galaxy)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryboku321 Posted August 28, 2010 Author Share Posted August 28, 2010 Razbora galaxy mi się nawet podoba ale wątpię że ją znajdę w sklepie zoologicznym, a razbory klinowe już kiedyś miałem i nie podobają mi się za bardzo. Więc 10x neon czarny lub 10x razbora galaxy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totmes Posted September 8, 2010 Share Posted September 8, 2010 Jako, że wszyscy są na forum zgodni ,że neon czerwony jest za duży na 54l tak więc neon czarny tym bardziej bo bywa nawet większy od czerwonego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryboku321 Posted September 9, 2010 Author Share Posted September 9, 2010 Zostałem tylko z platkiami, mam: 1+3 zmienniak wielobarwny 1+1 zmienniak plamisty 4x otosek około 10-15 sztuk narybku zmienniaków, zostanie 1 lub 2 reszta do oddania (mam zbyt na platki, więc nie ma problemu). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted September 9, 2010 Share Posted September 9, 2010 Jak Ci się kiedyś znudzi zabawa z narybkiem - dokup samca bojka. "Problem" zniknie, a do obecnej obsady się nadaje. Piszę tylko tak na przyszłość, bo skoro dorosłe ryby u Ciebie nie zjadają młodych, to liczba narybku z każdym miesiącem będzie rosła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryboku321 Posted September 10, 2010 Author Share Posted September 10, 2010 Widziałem, jak nieraz platka zjadła swoje dziecko Ale duża część w roślinkach przetrwa. A bojka może kiedyś kupię Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ispana Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 Widziałem, jak nieraz platka zjadła swoje dziecko Ja też to widziałam, ale mistrzynią w zjadaniu swoich dzieci była moja samica gupika która rodziła i po sekundzie się odwracała i połykała rybkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts