Harvester Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 czy ta poniższaa gupiczka jest w "ciąży"? kiedy może urodzic ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho27 Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 Zdjęcia są bardzo niewyraźne. Moim zdaniem gupiczka jest w ciąży. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barwniak Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 Oczekuj gupiąt Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsiaK13 Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 Gupiczki prawie zawsze są w ciąży, ta jest grubawa a więc pewnie tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 Jest w ciąży. Zaraz powinna urodzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barwniak Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 Zaraz może nie, moja gupiczka miała wielki brzuch przez miesiąc. Urodzi wtedy kiedy będzie miała prawie kąt prosty pomiędzy brzuchem a czarną plamką Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 Napewno jest bliżej niż dalej. Według mnie, moje gupiczki miały takie brzuchale, plamki takie same a na następny dzień były małe. Więc nie minie 2, 3 dni i będziesz miał maluchy. Zresztą nigdy bystra z matmy nie byłam, ani nic, ale nigdy nie słyszalam o jakimś kącie prostym... :zamieszany: Gupiki jako dziecko hodowałam, i uważnie się im przyglądałam. Nigdy nie miały żadnych kątów prostych, chyba że pominęłam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harvester Posted August 27, 2010 Author Share Posted August 27, 2010 rodzi !!! okladac male do innego akwa ? bo ona jest w kotniku oddzielnym teraz Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho27 Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 No jak urodzi to możesz wyjąć gupiczkę z kartonika, albo przełożyć młode do innego akwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barwniak Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 odłóż ją jak wszystko urodzi, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harvester Posted August 27, 2010 Author Share Posted August 27, 2010 ok do rana powinna skonczyc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
A_co_to_jest_ryba? Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 Zazwyczaj to trwa kilka godzin na początku dużo potem po kilka i coraz rzadziej Jak nadążysz i ci się chce to możesz przekładać, na pewno zwiększy to ich populację, moja kiedyś rodziła i jadła,,,, ale jeśli tego nie zrobisz a masz w kotniku jakieś zarośla to też przeżyją Hehe brzanka o kącie prostym dzieci się dowiadują w 4 klasie szkoły podstawowej,,, to jest kąt 90`, np taki pod jakim masz ścianę od ściany w domu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harvester Posted August 27, 2010 Author Share Posted August 27, 2010 jak to rozpoznac ze to juz wszystko ?;] ile to moze trwac ;] juz sa 3 ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
A_co_to_jest_ryba? Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 No to ci się dopiero zaczął "horror" xDD Nie no na pewno będzie ich więcej,,,, po prostu od dłuższego czasu samica nic nie urodziła, zaczyna się interesować zjedzeniem potomstwa,,, jest wyraźnie chudsza,,,, nie wiem co jeszcze,,,, Ja mam w 30l gupiki wpuściłem 3 samiczki i samca a teraz mam około 20 sztuk nie nadążam z odłowem i nic nie robię NATURA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harvester Posted August 27, 2010 Author Share Posted August 27, 2010 a moze zucic jej jedzenia ? albo odrazu odlawiac male ? chce ich jak najwiecej ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
A_co_to_jest_ryba? Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 Najwięcej uzyskasz doławiając je,,,, nie wiem po co ci ich tyle ale będzie wtedy na pewno 100% przeżywalności, tylko rób to tak żeby nie stresować samicy co kilka sztuk bo wtedy przedłużysz poród, możesz jej rzucić chodź moje nigdy nie chcę w takich sytuacjach jeść ale możesz spr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harvester Posted August 27, 2010 Author Share Posted August 27, 2010 juz 5 odlowilem czekam na next ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
gelu_2010 Posted August 28, 2010 Share Posted August 28, 2010 Ja swoją samice przełożyłem do drugiego akwa 2 tyg. wcześniej. Moja też rodziła wczoraj i mam ok. 25 szt. Przez cały poród raczej nic nie zjadła, ważne żeby odłowić ją z powrotem w odpowiednim momencie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harvester Posted August 29, 2010 Author Share Posted August 29, 2010 ja odlawialem co jakis czas male , w sumie bylo ich 15. post można zamknąc ! dzieki za pomoc forumowicze! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barwniak Posted August 29, 2010 Share Posted August 29, 2010 farciarz Jak ja zobaczyłem że rodzi przetrwały 4 sztuki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pela778 Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 nom, nie długo może urodzić. ja jeszcze młodych nie odchowałam a już mi drugi raz zaszła. przenieś ją do kotnika albo do osobnego pojemnika a po porodzie odłącz od młodych. jak nie jesteś 24h przy tym kotniku/pojemniku to wsadź tam jaką roślinkę żeby się małe mogły schować, o ile wogóle chcesz mieć młode. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barwniak Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 już urodziła :zamieszany: strona wcześniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pela778 Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 soorrry dopiero przeczytałam drugą stronę... no to gratuluję! ja miała to szczęście że byłam kiedy moja rodziła to ją od razu wyjęłam. mam około 15 maluchów. za pierwszym razem to samica miała na spółkę z welonką żywy pokarm :zamieszany: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts