tolekbanan Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 Więc tak wróciłem po 3dniowej nieobecności do domu i zauważyłem u samicy molinezji białą obwódkę wokół-na skrzelach. zastanawiam się co to może być. zbiornik mam ustany filtr chodzi non-stop i raczej wszystko tak jak powinno być Atreyu: Dostosuj temat do wytycznych: viewtopic.php?f=6&t=14640 Link to comment Share on other sites More sharing options...
A_co_to_jest_ryba? Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 A nie ma innych kropek białych itp??? Może to ospa rybia daj foto Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolekbanan Posted August 27, 2010 Author Share Posted August 27, 2010 żadnych innych białych śladów tylko białe-blade skrzela.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gralik Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 Hmmm, albo to jest ospa tak jak mówił przedmówca lub możliwe że jest to pleśniawka, która to akurat rozwinęła się nie tyle na płetwach tylko właśnie na skrzelach, przyczyną może być zbyt niska temperatura. Zwiększ temperaturę w zbiorniku, podaj preparat CMF lub ICHTIO. Może będzie miał ktoś lepszy pomysł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktoria Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 hm w moim zbiorniku woda ciepła jest 27-30 stopni i mam 1 molinezje ma takie coś na płetwach brzusznych, skrzelach i pysku i też w około tego wszystkiego inne ryby nie są na to chore Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts