Jump to content

[200l] Ogólne - Lamik

lamik
 Share

Recommended Posts

Opis zbiornika

Oświetlenie: 2x Philips Master T8 865 30W, 1x Philips Aquarelle T8 30W, 2x Narva T5 865 39W

Filtracja: JBL e900

CO2: Butla, reduktor, elektrozawór, zawory zwrotne i precyzyjne, dyfuzor szklany

Grzanie: 200W

Zieleń: Nazw nie kojarzę zbytnio, ale widać mniej więcej na zdjęciach co tam jest.

Obsada: 4 skalary(jeszcze nie ujawniła się para), 4 kosiarki, 5 otosków, 4 molinezje, 2 bocje, 2 platynki

Nawożenie: K2SO4, kulki gliniano-torfowe, PG Mikro, PG Makro

Zdjęcie

Dołączona grafika

Piękne mi się bardzo podoba 9/10 tylko mam 2 uwagi

1 obsada

4 skalary (ok)

4 kosiarki (ok)

5 otosków (ok)

4 molinezje (powinien być charem 1 samiec + kilka samic, mam nadzieję że tak jest)

2 bocje (za małe akwarium, do oddania)

2 platynki (chodzi o platki? jeśli masz 2 samice to ok, jeśli 2 samce dokup 4 samice, jeśli samca i samice dokup jeszcze 1 samice)

i jeszcze jak by tak fajnie zazielenić lewą stronę, jak całe akwarium, to by była po prostu rewelacja ;)

• 1 month later...

Mam takie jedno pytanie. Jakieś 3 miesiące temu miałem 5 skalarów. Chciałem, aby dobrała się w para i resztę chciałem komuś sprezentować. Niestety nie jest tak kolorowo. Ostatnio co jakieś 3 tygodnie zaczął znikać mi jeden osobnik. Wczoraj pływały 3, a dziś jeden najmniejszy już jest na powierzchni. Pozostałe 2 pływają blisko siebie(prawdopodobnie para). Możliwe jest to, że się naturalnie wyselekcjonowały?

• 2 months later...
  • 6 months later...

Dawno nic nie pisałem na temat mojego akwarium. W tym tygodniu przeszło ono rewolucje. Wymiana podłoża + lepsze rozmieszczenie roślin. Oczywiście woda została :) Zrobiło się dużo miejsca. Dokupiłem roślin i zobaczymy czy coś z tego wyjdzie. Fajnie jakby mi rotala i trawnik się rozrosły... Ale to sie okaże.

Fota po rewolucji:

Dołączona grafika