lamik Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 Opis zbiornika Oświetlenie: 2x Philips Master T8 865 30W, 1x Philips Aquarelle T8 30W, 2x Narva T5 865 39W Filtracja: JBL e900 CO2: Butla, reduktor, elektrozawór, zawory zwrotne i precyzyjne, dyfuzor szklany Grzanie: 200W Zieleń: Nazw nie kojarzę zbytnio, ale widać mniej więcej na zdjęciach co tam jest. Obsada: 4 skalary(jeszcze nie ujawniła się para), 4 kosiarki, 5 otosków, 4 molinezje, 2 bocje, 2 platynki Nawożenie: K2SO4, kulki gliniano-torfowe, PG Mikro, PG Makro Zdjęcie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho27 Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 Platynki trzymamy w proporcjach: 1 samiec 2/3 samice. Na bocje akwarium raczej za małe. Dokup jaszcze ze 2/3 kosiarki. Jakoś nie pasują mi te rośliny na środku. Ja bym przesadził je na lewo, a te co są po lewej to bym dał na środek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_gregor Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 Kurka wodna, masz tam 168W!!! Z tym co traci się w statecznikach to będzie około 200W - nie gotuje Ci to wody? Jaką masz temperaturę teraz latem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamik Posted August 25, 2010 Author Share Posted August 25, 2010 Nic nie gotuje się temperatura latem 36*C Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryboku321 Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 Piękne mi się bardzo podoba 9/10 tylko mam 2 uwagi 1 obsada 4 skalary (ok) 4 kosiarki (ok) 5 otosków (ok) 4 molinezje (powinien być charem 1 samiec + kilka samic, mam nadzieję że tak jest) 2 bocje (za małe akwarium, do oddania) 2 platynki (chodzi o platki? jeśli masz 2 samice to ok, jeśli 2 samce dokup 4 samice, jeśli samca i samice dokup jeszcze 1 samice) i jeszcze jak by tak fajnie zazielenić lewą stronę, jak całe akwarium, to by była po prostu rewelacja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho27 Posted August 26, 2010 Share Posted August 26, 2010 temperatura latem 36*CTemperatura jest za wysoka. 2 platynki (chodzi o platki? ...)Platynki to inaczej platki. Jeśli nie chcesz mieć dużo małych to radziłbym jednego samca platynki zamiast dwóch. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ispana Posted August 26, 2010 Share Posted August 26, 2010 Bardzo ładne akwarium. Jednak ja na twoim miejscu oddałabym Bocje bo po 1 są to ryby stadne, a po 2 rosną naprawdę duże i to akwarium jest dla nich za małe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryboku321 Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 Przy innych rybach szczególnie, mowa tu o skalarach nie będzie dużo małych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsiaK13 Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 Akwarium jest cudowne. Tylko jak na mój gust na środku jest za dużo roślinek, a za mało przestrzeni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
swierzak Posted August 29, 2010 Share Posted August 29, 2010 Fajny zieleniak, a czy te molinezje nie będą czasem obgryzać płetw skalarą. U mnie obgryzały i skalary miały się źle dawno temu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamik Posted October 9, 2010 Author Share Posted October 9, 2010 Mam takie jedno pytanie. Jakieś 3 miesiące temu miałem 5 skalarów. Chciałem, aby dobrała się w para i resztę chciałem komuś sprezentować. Niestety nie jest tak kolorowo. Ostatnio co jakieś 3 tygodnie zaczął znikać mi jeden osobnik. Wczoraj pływały 3, a dziś jeden najmniejszy już jest na powierzchni. Pozostałe 2 pływają blisko siebie(prawdopodobnie para). Możliwe jest to, że się naturalnie wyselekcjonowały? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamik Posted December 27, 2010 Author Share Posted December 27, 2010 Fotka z dzisiaj, po czyszczeniu. Lekko zielono, gdyż szyby z glonów czyściłem po spuszczeniu wody. Jak się woda zrobi przejrzysta, to zrobię nowe zdjęcie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamik Posted June 28, 2011 Author Share Posted June 28, 2011 Dawno nic nie pisałem na temat mojego akwarium. W tym tygodniu przeszło ono rewolucje. Wymiana podłoża + lepsze rozmieszczenie roślin. Oczywiście woda została Zrobiło się dużo miejsca. Dokupiłem roślin i zobaczymy czy coś z tego wyjdzie. Fajnie jakby mi rotala i trawnik się rozrosły... Ale to sie okaże. Fota po rewolucji: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts