Rybek031 Posted August 24, 2010 Share Posted August 24, 2010 Kupiłam w sklepie rybę, która ma nie wykształconą w pełni płetwę. Ta ryba to neonek. Jest to jedyna z sześciu ryb, która nie trzyma się w stadzie. Czy ta płetwa urośnie jej? Zostanie taka do końca swojego życia? Przetrwa z innymi rybami? Andrerw: temat przeniesiony do odpowiedniejszego działu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted August 24, 2010 Share Posted August 24, 2010 Ciężko jednoznacznie stwierdzić co jej się mogło stać. Być może jakaś inna rybka w sklepie ją zterroryzowała, może miała ciężki transport. Czy je? Pływa sama czy chowa się po krzakach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rybek031 Posted August 24, 2010 Author Share Posted August 24, 2010 Narazie nic nie je. W czasie transportu byłą w torebce z 5 neonkami, gupikiem pawim oczkiem i moliznezją (trochę skubała innym płetwy, ale teraz już tego nie robi). Leży sama na dnie, albo unosi się na wodzie. Wygląda jakby zdechła, ale rusza się jak się ją dotknie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad1379 Posted August 24, 2010 Share Posted August 24, 2010 Napisz więcej o akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted August 24, 2010 Share Posted August 24, 2010 Jak mówisz że molly "skubała" ogonki to może mocniej skubnęła i odgryzła płetwę Jeśli mam rację to rybka wyzdrowieje, tylko nie wiem czemu nie je Może to być też wada genetyczna a wiesz czy neonek był już taki na początku Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 na razie nic nie je. Leży sama na dnie, albo unosi się na wodzie. Wygląda jakby zdechła, ale rusza się jak się ją dotknie. Ja bym humanitarnie ją uśpiła, jej stan raczej się nie poprawi a nie wiadomo co roznosi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rybek031 Posted August 25, 2010 Author Share Posted August 25, 2010 Niestety już za późno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts