SkazanyNaBluesa Posted August 24, 2010 Share Posted August 24, 2010 doradźcie jakiego koloru i jakie tło zewnętrzne pasuje do mojego akwarium chodzi mi głównie o brystol jakis a nie tapety z namalowanymi roślinkami zdjecia ponizej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted August 24, 2010 Share Posted August 24, 2010 Tło pasowało by jako czarny brystol bo by podkreślał kolor ryb i roślin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArcySko Posted August 24, 2010 Share Posted August 24, 2010 Na tło dałbym zmięty granatowy brystol który dałby fajny efekt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted August 24, 2010 Administrator Share Posted August 24, 2010 Żółty albo niebieski. A nie prościej dać za akwarium kawałek kolorowego papieru i samemu ocenić? Kilka prób i już jest wybrany kolor na tło. Sam tak często robiłem. Akwarium na zdjęciach a w rzeczywistości inaczej wygląda. Ty jesteś przy nim zdecydowanie częściej niż my Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agniesia01 Posted August 24, 2010 Share Posted August 24, 2010 A tak naprawdę to Twoje akwarium i Tobie ma się podobać efekt. Radzę poprzykładać różne kolory czegokolwiek, żebyś miał porównanie i mógł wybrać najlepsze dla Twojego oka wyjście. Czarny brystol niby oklepany, ale mi się podoba, sama go posiadam i moim zdaniem prezentuje się świetnie z zielenią Ale to tak na marginesie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkazanyNaBluesa Posted August 24, 2010 Author Share Posted August 24, 2010 poprzykładałem różne kolorowe papiery do tylnej szyby i musze powiedziec ze mi tez najbardziej podoba sie czarny lub granatowy chyba jutro pójdę do papierniczego i cos kupię . dzieki za rady wszystkim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachaja5 Posted August 24, 2010 Share Posted August 24, 2010 Zasada jest taka.Ma podobać się Tobie.Druga sprawa ciemne(czarne) pochłania światło im jaśniejsze (do białego)to więcej światła dla roślin.Trzecia aktualne trendy to jednobarwne.Osobiście moim zdaniem nieekonomiczna i najmniej naturalnie wyglądająca opcja to czarne(zwłaszcza do Twoich skalarów) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted August 24, 2010 Share Posted August 24, 2010 Ja dałbym pogięty biały, fakt że z tyłu też masz białą ścianę ale wiesz kwestia gustu.. tak na prawdę to twój wybór Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sergiusz Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 Idź do jakiegoś lepszego sklepu zaopatrującego studentów uczących się w plastyce, rzeźbiarstwie itp. Tam jak zobaczyłem gammę barw to jak każdy mówi czarny to ma na myśli czarny a tam to jak się mówi czarny to masz do wyboru z 20 rodzajów w różnych fakturach, odcieniach itp. Przykładowo fajne są kartki (sprzedają na sztuki) z fabrycznie pomiętą delikatnie strukturą. W akwarium wygląda imponująco. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkazanyNaBluesa Posted August 25, 2010 Author Share Posted August 25, 2010 no tak sie składa ze sciane mam zieloną a nie białą moze tego nie widac na zdjeciu, nieco kiepawa jakosc a kiedys w dawnym akwarium mialem taką przyklejaną od wewnątrz, przed zalozeniem akwarium , styropianowe tło w kształcie skały, to dopiero dawało fajny efekt,szkoda ze o tym wczesniej nie pomyslalem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nyq20 Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 Moim zdaniem czarne tło odpada, ponieważ skalary znikną na jego tle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts