Jump to content

Krewetki

Synce
 Share

Recommended Posts

Wszystkie ryby które aktualnie masz nie nadają się do akwarium 25 l

Powinieneś sobie zmienić np. na taką

1+2 gupik (samiec i samice )

i kilka krewetek np. Red cherry np. 10 szt.

Bo inne ryby się nie nadają

Według mnie to gdyby było tak jak mówisz większość osób nie miała by problemów z trzymaniem ryb a do tego krewetek. Bojownik z charakterkiem potrafi dotkliwie podziobać samicę jeżeli nie ma w akwa kryjówek i jest zbyt napastliwy. Już nie mówię o walce samca na samca. To jednak świadczy o tym że dla takiego bojka krewetka to żaden problem. Nie wiem czy krewetka ma mocny pancerz ale i tak nic to nie pomoże bo jest czasem zbyt mała i traktowana przez to przez niektóre ryby jako żywy pokarm.

Krewetka może się bronić tylko zwinnością i rozmiarem (schowa się w małe zakamarki). Raz mi jedna RC wysokczyła z akwa. Złapałem szybko za wąsiki i wrzuciłem do akwa. Przez to że w nim grzebałem rybki czekały przy powierzchni bo myślały że będą karmione. Zanim krewecia dopłynęła do roślin została pochwycona przez młodą p. ramireza. A że pielęgniczka mała to tylko ogon krewetki mieścił się jej w pyszczku a reszta wystawała. Ramirezka mieląc pyszczkiem powoli wciągała krewetkę coraz mocniej, az po około 5 minutach wystawąły jej z pyszczka tylko wąsiki.

Czasem w moim akwa ramireza gania krewetki ale one są na tyle sprytne ze uciekają. Ta bidulka była po prostu zdezorientowana wypadnięciem i powrotem do wody.

Ja mam krewetkarium 35l. Wpuściłem do niego 6 Red Cherry... Roślinki urozmaicone jest mech jawajski jak i moczarka, mam także taka czerwoną bardzo ładną roślinkę ale nie znam nazwy ładnie komponuje się z red cherry. Mam zamiar do tego wpuścić rybki Danio co myslicie o tym pomyśle a jeżeli jesteście za to jaka ilosć??

Akwarium filtrowane z oświetleniem oraz grzałeczką.

Ja mam krewetkarium 35l. Wpuściłem do niego 6 Red Cherry... Roślinki urozmaicone jest mech jawajski jak i moczarka, mam także taka czerwoną bardzo ładną roślinkę ale nie znam nazwy ładnie komponuje się z red cherry. Mam zamiar do tego wpuścić rybki Danio co myslicie o tym pomyśle a jeżeli jesteście za to jaka ilosć??

Akwarium filtrowane z oświetleniem oraz grzałeczką.

Danio? Nie, to jest zły pomysł. Są stadne i za ruchliwe jak na takie akwarium ;) Ta czerwona roślina to zapewne alternathera :P C do rybek dla rc to może 6x drobniczka? Tylko że może być kłopot z ich zdobyciem :|

Share

• Create New...