Jump to content

Pytanko

Nina30
 Share

Recommended Posts

Witam mam pytanko bo szukałam na forum i nie mogę się doszukać w starych postach czy krewetki filtrujące nic nie zrobią red cherry ? wyczytałam że są łagodne.Mam dużo maluchów i nie chciała bym aby stała im się krzywda.Z góry dziękuję za pomoc.

Krewetka filtrująca bynajmniej u mnie agresywnością dorównuje ślimakom :D

Więc nie ma żadnego strachu,,,, zawsze wyczaj miejsce gdzie jest ruch wody i swoimi fajnym przednimi odnóżami przypominającymi małe filtry,,, filtruje przepływającą wodę,,,, nie żywi się niczym po za tym,,,, ale musisz mieć w miarę duże akwa,,,, moja potrafi siedzieć np tydzień w jednym miejscu i bez ruchu filtrować wodę,,, rusza się np tylko jak czyszczę filtr, zmienię kierunek wylotu filtra itp. mam ją już ok 5 lat nie zawodna w swym fachu :!::!::!::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Hejka dzięki za super szybką odpowiedż :D ja mam akwa 112l w nim :

18 neonów inesa

8 gupików

2 glonki i ich dzieci(maluchy)

2 kiryśniki

masa krewetek red cherry :lol: (sorki) i dwie filtrujące

Jak to zwykle bywa jako miłośnik krewetek jak zobaczyłam te super krewecie to sobie sprawiłam a za chwilę panika :D ale się trochę uspokoiłam mam nadzieję że będzie ok.

masa krewetek red chili i dwie filtrujące

Red Cherry - pisz poprawnie. Co do tych filtrujących to po pierwsze trzymamy je w dużej grupie tj. min. 8 szt. a po drugie trochę małe akwarium na te krewetki. Ale to już nie w tym dziale.

Nie będą sobie mimo wszystko wzajemnie wchodzić w drogę. Bardzo pocieszne i spokojne krewetki.

Filtrujące np Atyopsis moluccensis można trzymać pojedynczo.

Zgadza się, ale chodzi o to, że w większej grupie lepiej się prezentują i lepiej spełniają funkcję poskramiaczy "zawiesiny". Te dwie sztuki nic tam nie zdziałają.

Przydatne dla osób które kochają mchy. Tak jak wcześniej napisano likwidują zawiesinę w akwarium a tym samym pozwalają mchom na zdrowy wzrost bez niebezpieczeństwa że ich pory zatkają się zawiesiną a tym samym uduszą i zmarnieją :)

• 1 month later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...