Nina30 Posted August 23, 2010 Share Posted August 23, 2010 Witam mam pytanko bo szukałam na forum i nie mogę się doszukać w starych postach czy krewetki filtrujące nic nie zrobią red cherry ? wyczytałam że są łagodne.Mam dużo maluchów i nie chciała bym aby stała im się krzywda.Z góry dziękuję za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
A_co_to_jest_ryba? Posted August 23, 2010 Share Posted August 23, 2010 Krewetka filtrująca bynajmniej u mnie agresywnością dorównuje ślimakom Więc nie ma żadnego strachu,,,, zawsze wyczaj miejsce gdzie jest ruch wody i swoimi fajnym przednimi odnóżami przypominającymi małe filtry,,, filtruje przepływającą wodę,,,, nie żywi się niczym po za tym,,,, ale musisz mieć w miarę duże akwa,,,, moja potrafi siedzieć np tydzień w jednym miejscu i bez ruchu filtrować wodę,,, rusza się np tylko jak czyszczę filtr, zmienię kierunek wylotu filtra itp. mam ją już ok 5 lat nie zawodna w swym fachu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nina30 Posted August 23, 2010 Author Share Posted August 23, 2010 Hejka dzięki za super szybką odpowiedż ja mam akwa 112l w nim : 18 neonów inesa 8 gupików 2 glonki i ich dzieci(maluchy) 2 kiryśniki masa krewetek red cherry (sorki) i dwie filtrujące Jak to zwykle bywa jako miłośnik krewetek jak zobaczyłam te super krewecie to sobie sprawiłam a za chwilę panika ale się trochę uspokoiłam mam nadzieję że będzie ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted August 23, 2010 Share Posted August 23, 2010 masa krewetek red chili i dwie filtrujące Red Cherry - pisz poprawnie. Co do tych filtrujących to po pierwsze trzymamy je w dużej grupie tj. min. 8 szt. a po drugie trochę małe akwarium na te krewetki. Ale to już nie w tym dziale. Nie będą sobie mimo wszystko wzajemnie wchodzić w drogę. Bardzo pocieszne i spokojne krewetki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emiloos Posted August 23, 2010 Share Posted August 23, 2010 Filtrujące np Atyopsis moluccensis można trzymać pojedynczo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nina30 Posted August 23, 2010 Author Share Posted August 23, 2010 Bardzo dziękuję za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted August 23, 2010 Share Posted August 23, 2010 Filtrujące np Atyopsis moluccensis można trzymać pojedynczo. Zgadza się, ale chodzi o to, że w większej grupie lepiej się prezentują i lepiej spełniają funkcję poskramiaczy "zawiesiny". Te dwie sztuki nic tam nie zdziałają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sergiusz Posted August 24, 2010 Share Posted August 24, 2010 Przydatne dla osób które kochają mchy. Tak jak wcześniej napisano likwidują zawiesinę w akwarium a tym samym pozwalają mchom na zdrowy wzrost bez niebezpieczeństwa że ich pory zatkają się zawiesiną a tym samym uduszą i zmarnieją Link to comment Share on other sites More sharing options...
GobASS Posted September 29, 2010 Share Posted September 29, 2010 Odpowiedź udzielona, temat zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts