Jump to content

brzanki...

darknes25
 Share

Recommended Posts

Na pewno nie więcej niż 13-14. Z własnego doświadczenia wiem, że te rybki są agresywne, więc uważałabym przy łączeniu ich z innymi gatunkami.

Ahhhh.... 10-14 max. Dla Brzanek świetny cel to Razbory...

10 to max. :roll: . Te rybki potrzebują wolnej powierzchni do pływania a gdzie ona by miała być w przypadku 14 szt. i takim litrażu? Akwarium to nie sama woda i światło, dochodzi jeszcze podłoże, rośliny, dekoracje itp. co dodatkowo "obcina" litraż akwarium. Przestańcie strzelać. Nie wiesz, nie pisz :roll:

Na pewno nie więcej niż 13-14. Z własnego doświadczenia wiem, że te rybki są agresywne, więc uważałabym przy łączeniu ich z innymi gatunkami.

10 to max. :roll: . Te rybki potrzebują wolnej powierzchni do pływania a gdzie ona by miała być w przypadku 14 szt. i takim litrażu? Akwarium to nie sama woda i światło, dochodzi jeszcze podłoże, rośliny, dekoracje itp. co dodatkowo "obcina" litraż akwarium. Przestańcie strzelać. Nie wiesz, nie pisz :roll:

A czy ja przepraszam, nie napisałem :arrow: 10 ?? :zamieszany:

A czy ja przepraszam, nie napisałem :arrow: 10 ?? :zamieszany:

Nie, napisałeś,

a jest duża różnica między trzymaniem 10 szt. a 14 szt., 10 to nie to samo co 14 no chyba, że masz zasadę "jedna w tą jedna w tamtą, co za różnica". Skoro piszesz 10-14 max. oznacza, że można trzymać w takim litrażu 14 szt. a ja Ci mówię, że nie można.

A jak dla mnie w 112l bez żadnej dodatkowej obsady ryb która pływa w toni wodnej 15 sztuk wejdzie bez problemu. Sam mam 16 sumatr w 112l i jakoś nie jest im ciasno. Pływają w stadku, ganiają się i trą(fakt faktem że nic z tego nie ma bo ikra jest bardzo szybko zjadana). To ryby stadne i bardzo kontaktowe lubiące swoje towarzystwo.