Jump to content

Cristal tropical i metna woda?

Recommended Posts

I tu jest problem. Wczoraj zostało dodane wieczorem i do dzisiaj woda ma ten dziwny kolor środka :/ 2 rybki mi zdechły, nie kumam co się dzieje:/ A woda zamiast zrobić się przejrzysta to dalej mętna jest a do tego jeszcze ten kolorek z deka został :/ Co mam robić????

Jest napisane ze dawac 10ml na 100l wody... ja mam 54 a wlane zostalo niecale 5ml...:/ No ale co mam teraz robic? czekac az to zejdzie, czy wymiana wody, czy co..? Rybki nie zdechna? Przez noc wytrwaly a to wczoraj 2 zdechly..

Może z tym preparatem coś nie tak. Ja lałam kiedyś i było ok.

A jeśli jest trochę syfu z dna w wodzie po np. przesadzeniu roślinki itp, to niech sama się "uspokoaja". Po kilku godzinach osiądzie na dnie, po co lać chemię niepotrzebnie.

witam, co do dawkowania to proponuje nie sugerować sie tym co piszą na etykiecie,na przyszłość dodawaj zawsze troszke mniej niż pisza.

ja proponuje żebyś podmienił troszkę wody i przy okazji przeczyścił filtr dobrze by było podnieść temperaturę wody w trakcie podmiany unikniesz rybiej ospy

powodzenia ;)

112 l

Obsada:

4 skalar żegłowiec

20 neonków innesa

5 danio

2 bocja wspaniała

2 molinezja

2 kirysek panda

3 glonojady

Filtr 2 dni temu czyszczony, widze ze nadal dobrze się sprawuje. Właśnie tak te dawkowanie mnie niepokoiło. Na następny raz będę wiedzieć, że moja intuicja jest dokładniejsza i ma racje :) Jeżeli chodzi o temperaturę, to nie będę podwyższać ponieważ mam 24-26 stopni. Tak jest prawidłowo. 8-)

Nie chce mi się powtarzać ale chyba muszę znów. Poczekam kilka dni i jeżeli nie będzie się stan wody poprawiać to podmienię małą ilość :evil: Czytać proszę wszystkie posty.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...