komp_as Posted August 20, 2010 Share Posted August 20, 2010 Siemka wszystkim trochę łaziłem po forum wybierając obsady i trza ją teraz zatwierdzić lub doradzić. A więc tak akwa 121 dl 46 szer i 64 wys filtr fluval 305 2x54 t5 arcadia plant pro i 2x54 t5 original tropical pro CO2 z reaktorem Taifun. Na obsadę to: 4x skalar 1+3 pielęgniczka kakadu (wolałbym żółtą ale nie dostane jej u siebie) 2+2 ramirezy 10 otosków 10 kirysków panda (jak dostanę je w swojej okolicy co może graniczyć z cudem) 10 krewetek amano (jakieś większe osobniki żeby nie zjadło ich) Na stadko proponuje zwinnik blehera lub prystelkę barwną (zależy co dostanę i jakie koszty) ale nie wiem w jakiej ilości (myślę o 30). Nie ma korzenia ale mam 2 groty z kamieni kilka wbitych płaskich kamieni i dodam albo jakąś małą doniczkę albo kokosa. Jest jeszcze jedna ampularia i 4 helenki ze względu na ślimaki, które mi się wdarły do akwa i ciężko mi się było ich pozbyć a helenki wypełniją zadanie w doskonały sposób. Nie ma szans na to aby dostać kosiarki to przydało by się coś w zastępstwie na glony nitkowe których nie mogę się pozbyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted August 21, 2010 Share Posted August 21, 2010 Ja proponuje taką obsadę: gurami mozaikowe(2+3) parka zbrojnika niebieskiego 15-20 hokejówek 10 kirysków dowolnego gatunku lub (1+2) kiryśniki (lecz mogą demolować akwarium ) edit: zapomniałem o krewetkach 10 amano- ok Co ty na to Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
komp_as Posted August 21, 2010 Author Share Posted August 21, 2010 Wolałbym moją obsadę bo rybki mi się podobają ale nie wiem czy nie będzie się gryżć i ewentualnie zmienić jeden z gatunków lub ilości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
komp_as Posted August 22, 2010 Author Share Posted August 22, 2010 czy nie ma nikogo kto by doradził czy ta obsada pasuje z ewentualnymi małymi poprawkami? Czyżby nie było nikogo, kto by się na tym znał lub znał warunki życiowe podanych gatunków? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted August 22, 2010 Share Posted August 22, 2010 Twoja obsada jest prawie ok tylko że kakadu lub ramirezki (według mnie) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 Możesz trzymać kakadu z ramirezami bo akwa jest duże (trzymałam taką kombinację w 240l) Reszta ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts