aamis Posted August 19, 2010 Share Posted August 19, 2010 Witam Wszystkich, Mój pierwszy post i pierwsze akwarium Mam już w akwarium żwirek z nad morza (umyty), dwa korzenie. Woda już jest i się uzdatnia. Roślinki (4) zasadzone: Cabomba caroliniana Hyrgopfila difformis - synema Alternanthera sessilis-rubra Anubias minima - Bonsaie Zastanawiam się nad rybkami do Mikrorasbora galaxy lub/i 8 szt Drobniczka jednodniówka - 8 szt Bystrzaki (jakieś małe - prosze o propozycję) - 8 szt Kiryski Panda lub Pigmej (chyba że można lamparci lub spiżowy) - szt. 8 Otoski - szt. 8 Chciałbym żeby jeden gatunek z dwóch pierwszych podanych dominował ilością dlatego z jednego mogę zrezygnować. Proszę o podpowiedzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flaku1995 Posted August 19, 2010 Share Posted August 19, 2010 Kolego to jest przerybienie 3 stopnia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barwniak Posted August 19, 2010 Share Posted August 19, 2010 Flaku to są tylko propozycje :zamieszany: Co do mikrorasbory nie wiem. Drobniczki jak najbardziej Nie wiem czy mały bystrzyk axelroda nie będzie za wielki Kirysków żadnych z tych co wymieniłaś, Widziałem taki gatunek kiryska dorasta do dwóch cm i jest jednolicie czarny, tylko że nie wiem jaka nazwa Gdybyś znalazła mogłabyś ich mieć 6. O już nazywa się kirysek czarny Otoski też mogą być. Więc proponuje tak: Możesz mieć nawet 8-10 drobniczek kiryski - 6 Otoski - 4/5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted August 19, 2010 Share Posted August 19, 2010 10x galaxy 4x drobniczki 6x kirys pigmej Tyle. W 45l nie szalej z dodawaniem otosków, to będzie już za dużo. PS: Woda nie ma się uzdatniać, tylko dojrzewać min 2 tygodnie. Żadne uzdatniacze nie wpłyną na to że dojrzeje szybciej - te wszystkie zapewnienia producentów w stylu czekamy 24h i wpuszczamy ryby to bzudry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aamis Posted August 20, 2010 Author Share Posted August 20, 2010 10x galaxy 4x drobniczki 6x kirys pigmej Mam jeszcze pytanko: Przeczytałem gdzieś że kirys pigmej zajmuje środkową część akwa a nie przy dnie... czy to prawda? czy nie będzie zaciasno mu z galaxy i drobniczkami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 Kiryski są rybami dennymi jak większość ryb z rodziny sumokształtnych Lecz ten gatunek wyjątkowo często jak na ten rodzaj pływa w toni wodnej. Nie można go jednak nazwać rybą pływającą w toni ponieważ jego budowa ciała wyraźnie na to nie wskazuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
noovaa Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 10x galaxy 4x drobniczki 6x kirys pigmej Mam jeszcze pytanko: Przeczytałem gdzieś że kirys pigmej zajmuje środkową część akwa a nie przy dnie... czy to prawda? czy nie będzie zaciasno mu z galaxy i drobniczkami? Ale zachowanie tak i dlatego moim zdaniem będzie mu ciasno. Lepiej postawić na 5-6x panda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts