Morf Posted August 18, 2010 Share Posted August 18, 2010 Na początek witam wszystkich serdzecznie. Obecnie prowadze akwarium 54L.Mam je od ponad roku i wydaje mi się że trochę potrafie opiekować sie rybkami. Postanowiłem kupić akwarium 112L tyle akurat mogłem bo nie mam więcej miejsca.Więc chciałem się zapytać czy obsada taka jak: 6xNeonków Innesa 4xNeonki Czerwone 4xsamice Gupika 2xsamce Gupika 2xTetry czarne czy jak kto woli żałobniczki. Będzie do siebie pasowała bo wstępnie jak ustaliłem to chyba tak żałobniczki z neonkami wolą ciemniejsze miejsca z dużą ilością roślin.Gupiki może mniej ale wszystkie rybki lubią wolną przestrzeń do pływania. Jakich roślin do tego urzyć?Zależy mi na tym aby nie były wymagające i były dość łatwe w utrzymaniu. Rozważam takie roślinki jak:Anubias Niski,Gałęzatka,Nurzaniec-Vallisneria,Strzałka skrzydlasta,albo jakieś rośliny pływające. Ktoś mi pomorze z wyborem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted August 18, 2010 Share Posted August 18, 2010 Ja bym ci proponował 15xNeonki Czerwone 4xsamice Gupika 2xsamce Gupika 10xTetry czarne czy jak kto woli żałobniczki. I do tego parka raminez Bo 3 stada to trochę za dużo i to ryby stadne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morf Posted August 18, 2010 Author Share Posted August 18, 2010 O dzięki.mmm a te roślinki to jak sie sprawa prezentuje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted August 18, 2010 Share Posted August 18, 2010 Te co podałeś są mało wymagające więc nie będzie problemu z nimi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dżonson Posted August 18, 2010 Share Posted August 18, 2010 Innesy możesz zostawić bo z czerwonymi pływają w jednym stadku widziałem u szwagra i w sklepach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted August 18, 2010 Share Posted August 18, 2010 Innesy możesz zostawić bo z czerwonymi pływają w jednym stadku widziałem u szwagra i w sklepach Razem pływać będą, to prawda - ale to dwa różne gatunki. Mimo tego że są spokrewnione to lepiej tworzyć jednogatunkowe stadka. Czy Innesy, czy Czerwone - kwestia gustu. Roślinki nie wymagające i łatwe w utrzymaniu: viewtopic.php?f=5&t=9355 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts