Ziomqu Posted August 18, 2010 Share Posted August 18, 2010 Tetra Cytrynowa Neon Czarny Neon Innesa kirys pstry Krewetki RC Pielęgniczka Ramireza Piskorek Pomóżcie mi dobrać co z tego i w jakiej ilośći. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartekZ Posted August 23, 2010 Share Posted August 23, 2010 Molinezja Czarna, Żaglopłetwa lub Złota (najlepiej parka) Mieczyki Hellera (2 i więcej) Glonojad Albinos - dobrze oczyszcza akwarium i jest całkiem ładny Platki - bardzo stadne i ruchliwe rybki Jeśli lubisz to pawie oczko (gupiki) lub danio (danio potrzebuje dużo miejsca bo to szybkie i zwinne ryby) Na pewno coś z tego dla siebie wybierzesz. Te rybki są idealne dal początkujących akwarystów. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted August 23, 2010 Share Posted August 23, 2010 BartekZ - obsada ok, ale zauważ że nie użyłeś ani jednej ryby o którą prosił autor tematu... nie prosił o obsadę dla początkującego tylko obsadę z wymienionych rybek. No i żyworódki lepiej trzymać w haremach, a nie parach. Z tego co wymienił Ziomqu to np. - 25x neon Innesa - 8x kiryski, ale bardziej bym polecał mniejsze Pandy - XX krewetek RC - 2x [parka] pielęgniczek Ramireza, ale jeśli to twoje pierwsze akwarium to nie kupuj ich od razu, tylko dopiero po jakimś miesiącu/dwóch jak nabierzesz wprawy w opiece nad akwarium. Rybki oczywiście wpuszczaj jak akwarium dojrzeje [czyli przynajmniej 2 tyg pod założeniu] - piszę tak tylko dla pewności. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartekZ Posted August 23, 2010 Share Posted August 23, 2010 Rzeczywiście nie przeczytałem ostatniego zdania autora tematu- przez to wypisałem jakieś głupoty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts