S'Sayan Posted August 14, 2010 Share Posted August 14, 2010 Wiem, że to jest rozmnażanie rybek ale nie widziałem w jakiej kategorii wstawić Moglibyście napisać mi jakie krewetki rozmnażają się w słodkiej odzie a jakie nie??? Atreyu: Przenoszę do działu krewetki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted August 14, 2010 Share Posted August 14, 2010 viewtopic.php?f=45&t=13024 Obok informacji o zbiorniku, jest info o rozmnażaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 15, 2010 Share Posted August 15, 2010 Najlepiej rozmnażają się gatunki z rodzaju Neocaridina oraz Caridina (choć np. amano nie rozmnaża się w słodkiej wodzie ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
GobASS Posted August 15, 2010 Share Posted August 15, 2010 choć np. amano nie rozmnaża się w słodkiej wodzie Błąd, kolego. Krewetki Amano jak i Pinokio (najczęściej spotykane z "trudnych w rozmnażaniu") rozmnażają się w słodkiej wodzie, ale larwy potrzebują wody słonej do pełnego, prawidłowego rozwoju. Pozostałe odmiany krewetek słodkowodnych, przy zapewnieniu odpowiednich warunków, bardzo łato rozmnożyć, pozostawiając bieg spraw naturze. Pozdrawiam, Zielony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 15, 2010 Share Posted August 15, 2010 To to samo Podobnie jest z np. krabem tęczowym Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts