Michał9612 Posted August 14, 2010 Share Posted August 14, 2010 zrobiłem sobie ozdoby z kokosów tak jak tu napisano ....................................................................................... i się zastanawiam czy 1)mogę je włożyć do akwarium z pyszczakami 2) i czy zmieniają jakoś parametry wody a i jeszcze jedno te kokosy jak je gotowałem 5 razy to cały czas farbowały wodę czy w akwarium też tak ma być czy jeszcze ze 2 razy opłukać nowe ozdoby??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted August 14, 2010 Share Posted August 14, 2010 Nie wsadzaj tego do akwarium z pyszczakami bo tam kokos kompletnie się nie nadaje i to jest biotop skalny A i nie podawaj linków do innych forów akwarystycznych Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkazanyNaBluesa Posted August 14, 2010 Share Posted August 14, 2010 jak do pyszczaków to nie pasuje za bardzo, lepiej dac je do biotopu amazońskiego, lub wschodnio- azjatyckiego a co do farbowania wody to jak ja sobie je preparowałem tak jak ty to mi tez woda sie robiła taka "herbaciana" ale teraz w akwarium nie mam takiej, po prostu kokosy, tak samo jak korzenie i torf wzbogacają wodę w garbniki i stąd ten kolor, ale nie przejmuj się większosc rybek lubi kwasną i miękką wodę, oczywiscie pomijając wszystkie ryby z Malaawi czy Tanganika. One wolą twardszą wodę, dlatego ze ich naturalne środowisko składa się z kamieni i praktycznie braku roślin . Także do pyszczaków nie wkładaj lepiej żadnych kokosów ani korzeni a z roślin to jesli juz to walnij jakiegoś anubiasa i tyle . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted August 14, 2010 Administrator Share Posted August 14, 2010 viewtopic.php?f=53&t=21088 Temat już raczej do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts