Marcin!991 Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 Witam Was Udało mi się kupić z prywatnej hodowli Gupiki Endlera. Odebrać mam je w niedziele. Mam do Was pytanie, czy łatwo się je rozmnaża? Czy są lepsze niż Pawie Oczka? Płacę za sztukę 2 zł. Opłaca się? Co sądzicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 Według mnie bardzo tanio Rozmnażają się gorzej niż zwykłe ale też można się dochować trochu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 Opłaca się ja w zoologu miałem zakupić sobie parkę ale były tylko same samce a sztuka wynosiła 7 zł Więc kupiłem galaxi po 9 zł szt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin!991 Posted August 12, 2010 Author Share Posted August 12, 2010 Aha. A są bardzo wymagające? Ładniejsze niż pawie oczka czy brzydsze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 Moim zdaniem ładniejsze i mniejsze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin!991 Posted August 12, 2010 Author Share Posted August 12, 2010 Aha. A 25L nie będzie za małe na 2 samce i 4 samice? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 Sądzę że nie ale więcej samic już nie dokupuj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin!991 Posted August 12, 2010 Author Share Posted August 12, 2010 Wiem wiem. To jest takie maximum już. Czytałem u cioci wikipedii o nich. Czy jest jeszcze coś co możecie mi o nich powiedzieć, coś więcej niż pisze na wikipedii? A jak się dochowam potomstwa, tych rybek, to Ci je wyśle jak trochę podrosną pokryjesz tylko koszt przesyłki. Oczywiście warunki będą humanitarne albo odbierzesz sobie jakbyś był kiedyś w Krakowie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 Po pierwsze zmniejsz harem do 1+3 szt. będzie mniej ryb i samce nie będą rywalizować. Po drugie według mnie są ładniejsze niż Pawio Okie Po trzecie są dość wymagające i trudniejsze w hodowli niż te zwykłe. W bardzo dobrych warunkach mogą dożyć 4 miesięcy ale tylko w bardzo dobrych Polecam to : viewtopic.php?f=2&t=15920 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin!991 Posted August 12, 2010 Author Share Posted August 12, 2010 Tylko czeterech miesięcy?! Omg... To chyba ich nie będę kupował. Niewiem czy przeżyją, niechce żeby się męczyły. Poza tym jak się do nich przywiąże to będzie mi szkoda jeśli padną. Może jednak kupię pawie oczka... Jak myślicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 Mi się wydaje że nam się podobają endlery bo te poczciwe pawie oczka już się nam znudziły i mnożą się na potęgę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 Sory, sory pomyliłem się W warunkach naturalnych do około 2 lata a w takich średnich akwariowych około 7 miesięcy. Tak więc w bardzo dobrych może jakieś 1,5 roku Ci pożyją Jeszcze raz sory z gafę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin!991 Posted August 12, 2010 Author Share Posted August 12, 2010 Spoko każdemu się zdaża Jesteśmy tylko ludźmi To wiem wiem czytałem o tym na wiki. A macie może jakieś informacje o nich z własnych doświadczeń? Albo z doświadczeń znajomych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 Właśnie Raf coś mi tu nie pasowało na ale już sam wiesz że te rybki żyją odpowiednio długo do swojej wielkości Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin!991 Posted August 12, 2010 Author Share Posted August 12, 2010 Wkurza mnie to dalej, że mam brudne dno w akwa, a w niedziele je odmulałem. Jest taka warstwa syfu, że dramat. Muszę sobie chyba sprawić nowy filtr. W powiedzcie mi jeszcze czy one są bardziej czy mnie kolorowe niż pawie oczka? Są rzadsze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 Są bardzo kolorowa ale wiadomo samce nie mają takich ogonów jak samce pawio okego gupika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamut Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 Mi się wydaje że nam się podobają endlery bo te poczciwe pawie oczka już się nam znudziły i mnożą się na potęgę Aż tak na potęgę się nie mnożą mialem raz gupiki i raz mi się okociła samica i miała tylko dwa młode to jakaś potęga nie jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 Wejdź na wujka google to zobaczysz Nie wiesz nawet co kupowałeś Nie rozumiem pytania czy są rzadsze. Chodzi Ci o to czy są rzadziej spotykane Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin!991 Posted August 12, 2010 Author Share Posted August 12, 2010 Tak. Czy są rzadziej spotykane niż pawie oczko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 Mi się wydaje że nam się podobają endlery bo te poczciwe pawie oczka już się nam znudziły i mnożą się na potęgę Aż tak na potęgę się nie mnożą mialem raz gupiki i raz mi się okociła samica i miała tylko dwa młode to jakaś potęga nie jest. Bo to była młoda samica i już nie cytuj moich wypowiedzi bo to się robi śmieszne Marcin!991 Oczywiście że są rzadziej spotykane przecież od nie dawna możemy je posiadać w akwariach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 Są rzadsze i o to chodzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin!991 Posted August 12, 2010 Author Share Posted August 12, 2010 A pod względem wyglądu są lepsze niż pawie oczko? To super Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 Już pisaliśmy chyba że tak bo są mniejsze i bardziej pospolite Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 To już każdy ma swojego gusta. Mi się bardziej podobają bo mają dzikiem ubarwienie a znaleźć w sprzedaży zwykłego gupika o dzikim ubarwieniu jest bardzo ale to bardzo trudne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin!991 Posted August 12, 2010 Author Share Posted August 12, 2010 Faktycznie pisaliście już wybaczcie. a czy macie jakieś zastrzeżenia co do kupna ich z prywatnej hodowli? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts