karoll8 Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 Przywiozłem z nad morza trochę piasku muszelek i konarów. Chciałem zrobić w akwarium kącik morski czy nic sie nie stanie moim rybkom od takiej dekoracji?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gost Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 viewtopic.php?f=94&t=9438&p=97810&hilit=piasek+z+morza#p97810 Muszli nie wkładaj zatwardzają wodę Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkazanyNaBluesa Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 racja. Muszli nie wkładaj bo bedziesz miała wodę twardą. Konary jeśli dobrze wygotujesz to chyba mozesz. 2 razy w roztworze soli po 30 min i 2 razy w zwykłej wodzie tez po 30 min wygotuj i powinien byc dobry, zresztą to zalezy jeszcze jakie to drewno. A co do piasku to nie wiem , moze jest przesolony jakis czy cos? Chyba ze byc dobrze wyplukała... ale nie jestem pewien co do tego piasku naprawde, niech sie inni wypowiedzą Link to comment Share on other sites More sharing options...
karoll8 Posted August 12, 2010 Author Share Posted August 12, 2010 wszystko jasne dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gost Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 Czyli temat można zamknąć? Jeślibyś miał jakieś pytania to napisz pw, odblokuję jak coś Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts