Essa Posted August 11, 2010 Share Posted August 11, 2010 Akwarium o standartowych wymiarach 65*25*33 Obsada na chwile obecną: 8x Neon Inessa 4x Danio Kolorowe 2x Kirysek Pstry W planach mam dokupienie jeszcze 2 kirysków pstrych, ok 4 moze 5 głupików i jednego glonojada. Moze coś jeszcze doradzicie, z góry dziekuje. I jeszcze jedno, powiedzcie mi czy Danio nie są za bardzo ruchliwymi rybkami dla spokojnych Neonków? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 11, 2010 Share Posted August 11, 2010 Ja sądzę żeby oddać danio, kiryski i nie dokupywać kirysków oraz zbrojnika. Są za duże na takie akwarium. Moja propozycja : - 16 szt. - neon Innesa - 1+1 szt. - pielegniczka Ramizera - 6 szt. - kirysek panda Link to comment Share on other sites More sharing options...
sikorka45 Posted August 11, 2010 Share Posted August 11, 2010 A ja się zapytam z ciekawości - Co to Danio Kolorowy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Essa Posted August 11, 2010 Author Share Posted August 11, 2010 A ja się zapytam z ciekawości - Co to Danio Kolorowy?Z tego co zauwazylem czesto mowia tak na Danio o ubarwieniu jaskrawo pomarańczowym lub zielonym Link to comment Share on other sites More sharing options...
emiloos Posted August 11, 2010 Share Posted August 11, 2010 No danio są dość ruchliwe ale jeśli wszystko w zbiorniku jest ok to wg mnie może zostać tak jak jest plus ze 3-4 kiryski. Zbrojniki w większości wypadków są za duże do tego zbiornika a z ryb górnej części masz już danio więc gupiki wg mnie będą już robiły tłok i syfek... zwłaszcza jak się rozmnożą. Rafi200, daj sobie już spokój z tymi pandami i ramirezami. Widziałam, ze znasz inne ryby to wysil makówkę i błyśnij czymś oryginalniejszym Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 Rafi200, daj sobie już spokój z tymi pandami i ramirezami. Widziałam, ze znasz inne ryby to wysil makówkę i błyśnij czymś oryginalniejszym To jest początkujący akwarysta więc nie chciałem dawać jakiś rarytasów Ale skoro : - Axelrodia riesei - 16 szt. - Hisonotus aky - 6 szt. - Micropoecilia picta - 1+3 szt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Kostur Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 Rafi200, daj sobie już spokój z tymi pandami i ramirezami. Widziałam, ze znasz inne ryby to wysil makówkę i błyśnij czymś oryginalniejszym To jest początkujący akwarysta więc nie chciałem dawać jakiś rarytasów Ale skoro : - Axelrodia riesei - 16 szt. - Hisonotus aky - 6 szt. - Micropoecilia picta - 1+3 szt. czyli: Tetra Rubinowa Jakieś Zbrojniczki Żyworódki podobne wyglądem do Gupików:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kozakpl Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 Nie wiem, co sądzicie, ale ja dla zmiany koloru dorzuciłem kilka minorek:) fajne małe czerwone i biegają sobie raczej w dolnej części akwa:) więc z danio nie będą kolidować Link to comment Share on other sites More sharing options...
emiloos Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 Rarytas nie jest równoznaczny z rybą trudną w utrzymaniu. Wg mnie dla początkującego polecanie ramirezek jest bez sensu bo większość żegna się z tymi rybami już po kilku tygodniach. Powód ten sam co polecanie początkującym delikatnych, jednokolorowych odmian gupików, które padają często po kilku dniach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 Wiem że trudność hodowli nie powoduję że ryba jest rarytasem. Rarytasem jest ryba którą ciężko zdobyć. Dlatego początkującym proponuję ryby łatwo dostępne i na ogół też łatwe w hodowli Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts