bestdivers Posted August 10, 2010 Share Posted August 10, 2010 Nurkując w rzece Piaśnica na Kaszubach natknołem się na rybkę, ktorej wcześniej nigdzie nie wiedziałem. Czy to nie jest aby różnaka. Jesli ktoś z szerokiej mądrości akwarystycznej mógłby mi podpowiedzieć będe bardzo wdzięczny:-) Acha...zaskoczeniem było dla mnie to w tej rzece,że widziałem tam mnóstwo wgłębki wodnej. Dla mnie to raczej był szok bo zdaje sie w Polsce tego mało, mylę się? Atreyu: Po pierwsze, forum to nie miejsce reklamowania własnej działalności handlowej. Po drugie, temat przenoszę do odpowiedniego działu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 11, 2010 Share Posted August 11, 2010 Na ukleje zbyt wygrzbiecenia, na strzeblę też i na słonecznice. Różanka jest stadną rybą ale też stadną jest piekielnica. Lecz piekielnica jest u nas rybą nie liczną i na dodatek można ją rozpoznać bo zakrzywionym pasku bo obu stronach na ciele. a u nich jej nie widać. Więc jestem prawie pewny że to faktycznie stado różanek europejskich Masz może lepsze foto (z bliska) byłoby by lepiej i dokładniej zidentyfikować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts