rafelix3 Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 Czy kamienie zebrane z plaży i z wody morskiej nadają się do akwa? Sprawdzałem je octem i nic się nie działo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 Według mnie tak ale ja na wszelki wypadek przegotował bym je w solance :P Ale nie jestem pewien. Niech się wypowie ktoś bardziej wtajemniczony :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 Nadają się ale jak większość kamienia może zatwardzać wodę co nie jest pożądane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafelix3 Posted August 9, 2010 Author Share Posted August 9, 2010 Aha czyli przed włożeniem do akwa muszę je wygotować w wodzie z solą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arishka Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 Ja do akwa włożyłam kamienie z jeziora wygotowałam je 2 razy no i póki co woda jest ok nie jest twarda:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
noovaa Posted August 10, 2010 Share Posted August 10, 2010 Kamienie z morza zatwardzają prawie zawsze. Ale można to sprawdzić, polewając kamień octem (próba octowa - czytaj). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cannabinol Posted August 10, 2010 Share Posted August 10, 2010 Kamieni nie trzeba gotować wystarczy dobrze wypłukać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 10, 2010 Share Posted August 10, 2010 Kamieni nie trzeba gotować wystarczy dobrze wypłukać Ale zawsze dla pewności można Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted August 10, 2010 Share Posted August 10, 2010 Kamienie z morza zatwardzają prawie zawsze. Ale można to sprawdzić, polewając kamień octem (próba octowa - czytaj). Kolega napisał że polał je octem i się nic nie działo więc czytaj Moim zdaniem wygotuj je z solą i do akwarium wsadź za jakiś tydzień sprawdź twardość wody Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts