DarekDevil Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 Mam pytanie, jakie rybki dołożyć do: - 5x Bystrzyk cytrynowy - 5x Tęczanka neonowa - 5x Brzanka pięciopręga - 4x Gupik - 1x Długonos ciernisty Proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gost Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 Tęczanki i długonosa musisz oddać/ sprzedać, ponieważ rosną za duże jak na takie akwarium Co do reszty to zdecyduj się na jeden gatunek ryb ławicowych: albo bystrzyki albo brzanki. Podaj wymiary akwarium Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarekDevil Posted August 9, 2010 Author Share Posted August 9, 2010 Wymiary akwarium: długość 60cm, szerokość 30cm, wysokość 45, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gost Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 To ja bym ci proponował oddać te brzanki, mogą podgryzać inne rybki, chociaż jak są w większym stadzie to ich agresja się rozkłada wewnątrz. Są jednak przypadki iż brzanki w stadach atakują rybki. Moja propozycja co do obsady: 8x bystrzyk ozdobny ( są mniejsze) 1+3x gupik 1+1x ramireza 6x kirysek panda/pigmej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 To brzanek pięciopręgie nie obgryzają płetwy ale akwarium na nie jest po prostu za małe. Można do zestawu dorzucić otosków 6 szt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArcySko Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 no tak otoski i kiryski by razem pasowały w końcy kiryski penetrują dno a otoski rośliny korzenie i kryjówki Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarekDevil Posted August 10, 2010 Author Share Posted August 10, 2010 Hmm... a nie będzie za ciasno jak dokupie tych 6 otosków i kilka kirysków? czy wstrzymac się aż będe miał komu oddac ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 10, 2010 Share Posted August 10, 2010 Najlepiej pierw oddaj twoje obecne ryby a dopiero potem dodawaj Nie powinno być im ciasno Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarekDevil Posted August 10, 2010 Author Share Posted August 10, 2010 A czy zamiast otosków mogę dać 6x RC ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 10, 2010 Share Posted August 10, 2010 Może być to i to P.S. nie pisz czerwoną czcionką bo będziesz miał kłopoty z moderacją Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts